5de4619b6b88a

Artiklar

Ett osannolikt drama avgjorde Svensk Golf Dormy Tour på Ekerum

Fyra lag skulle vinna biljetterna till finalen av Svensk Golf Dormy Tour i Grekland. Två av dem fick fördelas via ett osannolikt drama.

Text: Redaktionen • 2016-09-16 Uppdaterad 2016-09-16

Generöst solsken, en bana i toppskick och peppade deltagare. Förutsättningarna inför avgörandet av Sverigefinalen av Svensk Golf Dormy Tour på Ekerum Resort kunde knappast ha varit bättre och många spelare kände sig redan som vinnare genom att ha tagit sig till Sverigefinalen.

Men 4 av 16 lag skulle bli ännu lite lyckligare när dagen var över.

Så många platser till finalresan till grekiska Costa Navarino stod nämligen på spel och det skulle krävas oerhört bra spel för att lägga beslag på en av dem. Spelformen Texas scramble brukar nämligen vara ett riktigt birdierace och ronden på ombyggda Långe Jan blev inget undantag.

Allra bäst gick det för en kvartett från Skåne.

Jonas Carlsson, Christoffer Bengtsson, Fredrik Vingren och Ola Carlsson från Woodlands i Örkelljunga gick nämligen nio under par och tillsammans med deras nio extraslag gav det ett totalresultat på 54 slag – 18 under par.

 “Det här är den bästa golfdagen i mitt liv”

 Det här är den bästa golfdagen i mitt liv. Arrangemanget har varit fantastiskt och vi har haft så kul tillsammans ute på banan och med andra deltagare. Vi kompletterade verkligen varandra perfekt och om tre tokmissade så klarade alltid den fjärde av att rädda upp det, säger Jonas Carlsson.

Ett osannolikt drama avgjorde Svensk Golf Dormy Tour på Ekerum
Ekerum Resort Öland var spelplatsen för Sverigefinalen av Svensk Golf Dormy Tour.

Men när de kom i mål var de tveksamma till att deras resultat skulle räcka hela vägen.

 Vi gjorde fem birdies första sju och då kändes det som vi hade chansen. Men sedan lugnade det sig lite och när vi var inne så kändes det som att vi som bäst vågade hoppas på en fjärdeplats. Så det känns fantastiskt kul att det blev bättre än så.

Andraplatsen togs av ett annat gäng från Skåne – Filip Borgman, Niklas Björklund, Mikael Lindblom och Stefan Petersson, som kom in på 55 slag.

De övriga två platserna till Grekland fick fördelas via ett högdramatiskt särspel.

Fyra lag kom nämligen i mål på 56 slag och ett särspel avgjorde.

Ett osannolikt drama avgjorde Svensk Golf Dormy Tour på Ekerum
Bilden är tagen före särspelet.

Redan på det första särspelshålet bokade Dennis Fransson, Philip Johansson, Oskar Karlsson och Victor Nyberg sin biljett genom en eagle på Långa Jans 18:e hål.

 Det var sjukt skönt att se Dennis slå i putten efter att vi andra tre hade missat. Jag har aldrig varit så nervös på en golfbana tidigare, eftersom man visste vad som stod på spel, säger Victor Nyberg.

Det krävdes också en eagle på det andra särspelshålet för att Morgan Pettersson, Daniel Andersson, Anders Wincent och Johan Wincent skulle ta sin plats till finalen. Detta efter att Pettersson som siste man slog den hala nerförsputten från tre meter mitt i hål.

Men efteråt hade Pettersson ytterligare en överraskning på lut när han skulle ta emot flygbiljetten:

 Jag har redan en tvåveckors golfsemester bokad i höst. Så därför lämnar jag över min plats till Christian Aho, som också var med i särspelet med förlorade. Han kvalade in till Sverigefinalen på samma bana som vi och jag har lärt känna honom här, sa Pettersson från scenen, till deltagarnas jubel.

Ett osannolikt drama avgjorde Svensk Golf Dormy Tour på Ekerum
Laddade spelare i Sverigefinalen.

Ett härligt bevis på hur golf kan förbrödra.

Därmed återstår bara finalresan till Costa Navarino av den första upplagan av Svensk Golf Dormy Tour. Och projektledaren David Andersson är mycket nöjd med premiärsäsongen.

 Vår ambition var att skapa en roligt evenemang som gav mycket drag på de svenska golfklubbarna. Det tycker vi att vi har lyckats med. Över 1 700 personer har varit med och spelat och det överträffar våra förväntningar, säger han.

Blir det någon fortsättning 2017?

 Efter den här succén är det svårt att säga något annat. Så vi har redan börjat planera inför nästa säsong, säger David Andersson.

 

Här bjuder vi på ett skönt bildsvep från Ekerum: 

Ett osannolikt drama avgjorde Svensk Golf Dormy Tour på Ekerum
Ett osannolikt drama avgjorde Svensk Golf Dormy Tour på Ekerum
Ett osannolikt drama avgjorde Svensk Golf Dormy Tour på Ekerum

Missa inte säsongens roligaste golfdag


Svensk Golf Dormy Tour rullar vidare


Nu ska Sverigefinalen avgöras


Text: Redaktionen • 2016-09-16
ArtiklarEkerum Golf & ResortNyheterSvensk Golf Dormy Tour
Scroll to Top