Artiklar

Se Tiger Woods spela i Turkiet under din golfsemester

Tiger Woods gör comeback i höst. 3-6 november spelar han i Turkiet. Ta chansen och kombinera golfresan med att se legendaren.

CM Hellsten • 2016-09-15

I början av september meddelade Tiger Woods att han är redo för en återkomst på touren.

13-16 oktober startar säsongen 2016/2017 på PGA Tour och Tiger Woods planerar att spela premiären Safeway Open på Silverado Country Club i Kaliforniens vindistrikt Napa.

En annan tävling som är inplanerad i Tiger Woods kalender är Turkish Airlines Open som ingår på European Tours Final Series och spelas två veckor före tourfinalen i Dubai.

3-6 november avgörs evenemanget på Regnum Carya Golf & Spa Resort i Antalya.

Tiger Woods spelade tävlingen 2013 och gick i samma boll som Henrik Stenson.

Se Tiger Woods spela i Turkiet under din golfsemester
Regnum Carya Golf & Spa Resort är spelplatsen för Tiger Woods.

– Tiger har alltid gillat att spela i Turkiet, här är det inga coctailpartyn utan han kan fokusera på golfen och blir väl omhändertagen. Att Tiger kommer till start har skapat ett stort intresse i USA. Det är precis vad Turkiet behöver efter den senaste tidens oroligheter, säger tävlingsarrengören Andrew ”Chubby” Chandler till Golf Channel.

Spelplatsen Regnum Carya Golf & Spa Resort är en av banorna på den turkiska rivieran Belek som snabbt blev ett av de svenska golfarnas absolut populäraste resmål.

Efter terrorattacker, militärkupp och kriget i grannlandet Syrien har den svenska golfturismen dock styrts om från Turkiet till främst Portugal och Spanien.

– Framför allt är det skandinaver som inte längre åker till Turkiet i lika stor utsträckning men det kommer fortfarande många golfresenärer från England och Tyskland. Prisbilden har sjunkit något men det är lugnt i Belekområdet, så golfaren som åker dit får en kanonvecka med riktigt bra golf och all-inclusive för en bråkdel av vad det kostar på andra ställen i Europa. Golfaren bor vid stranden och bredvid banan och det är nästan alltid bra väder, säger Martin Westin, managing director på researrangören Birdie Golf Tours till svenskgolf.se/wp.

Den som har möjlighet att resa på semester till Belek i början av november kan alltså kombinera sitt egna spel med att se Tiger Woods i Turkish Airlines Open.

En fyradagarsbiljett till European Tour–tävlingen kostar 300 turkiska lira (motsvarande 855 kronor).

 

På vägen till tävlingen 2013 stannade Tiger Woods till i Istanbul för att slå golfbollar från bron över Bosporen.

Då gör Tiger Woods comeback


Belek har vuxit till sig


Turkiet – golfarnas paradis

Scroll to Top