5de462a4a6564

Artiklar

Katrineholm bygger om greenområde

Katrineholms GK var i somras värd för en Challenge Tour-tävling och fick beröm för skicket på banan. Men en green ska nu byggas om till kommande säsong.

Text: Jesper Johansson • 2016-09-08 Uppdaterad 2016-09-08
Katrineholm bygger om greenområde
Hål 15 på Katrineholms GK.

Katrineholms GK stod som värd för CT-tävlingen Swedish Challenge Hosted by Robert Karlsson i somras. Högst upp på ledartavlan slutade fransmannen Joël Stalter men frågan är om inte Katrineholms GK var den stora vinnaren.

Banan hyllades av proffsen och var i absolut toppskick när tävlingen avgjordes.

Men allt är inte perfekt på banan. Nu ska klubben bygga om greenområdet på hål 15.

– Vår klubb gör en resa. I grund och botten är Katrineholms GK en gammal bana och den blir bättre med snabbheten och skicket som den haft i år, säger klubbchefen Marcus Lutteman.

– Men vi har vissa hål där greener blir ett problem när det blir för snabbt, och just hål 15 har satt sig dåligt.

“Vissa områden är nästan helt ospelbara”

Den upphöjda greenen spelas med en falsk front vilket gör att det är väldigt svårt att stanna på green vid lite kortare slag. Marcus Lutteman menar att en ombyggnation är ett måste då den största målgruppen vill det, nämligen medlemmarna.

– Flaggplaceringar blir svåra då vissa områden nästan är helt ospelbara när greenen är snabb. Vi måste lyssna på vår huvudkundgrupp och de vill göra om 15:e greenen.

– Vi har gjort ett bra år ekonomiskt så vi beslutade att göra om greenen nu i höst.

“Vi kommer att sänka hela greenen”

Robert Karlsson är högst delaktig i framtagandet av det nya greenområdet, då greenen ska bli lättare men samtidigt kunna ha svåra flaggplaceringar vid exempelvis Challenge Tour-tävlingar. Starten för projektet är 20 september och planeras pågå i tre veckor.

– Vi kommer att sänka hela greenen markant. Upp till – och kanske ännu mer än – en meter på vissa ställen. Vi ska också fälla träd, göra om en bunker och fixa lite med 16:e hålets tee då vi vill leda om dräneringen.

Under tiden kommer man göra en provisorisk green framför det ordinarie området, och flytta tillbaka de olika utslagsplatserna för att behålla längden på hålet.

– Sedan förväntar vi oss att öppna upp greenen igen i början eller mitten av maj, säger Lutteman.

Händer det något på er klubb? Tipsa oss!

Fransman tog hem Swedish Challenge efter särspel


Text: Jesper Johansson • 2016-09-08
ArtiklarKatrineholms GKNyheterSvenska golfbanor
Scroll to Top