5de464dd21c10

Artiklar

Kallfors utegym en tillgång – för alla

Många ser på golfen som en idrott där fysiken inte ligger i fokus. Kallfors GK strax utanför Södertälje kan kanske ändra på den bilden, man har nämligen byggt ett utegym i anslutning till banan.

Text: Erik Hallberg • 2016-08-24 Uppdaterad 2016-08-24

Nittiotalet klassas av många som årtiondet då golfen tog fart på allvar i Sverige.

Aldrig tidigare eller senare har så många nya golfbanor sett dagens ljus.

Under 2000-talet sjönk byggtakten, men en ny trend tog fart.

– För fem-sex år sedan kom trenden att golfklubbarna skulle bli multianläggningar. Man skulle kunna erbjuda fler aktiviteter än bara golf, säger Johan Flyning, delägare av Kallfors GK.

Kallfors är en av de klubbar som hakat på den nya trenden. För fyra år sedan byggde klubben, som ligger strax utanför Södertälje, ett utegym för att erbjuda sina medlemmar mer än golf.

– Vi byggde ett utegym för att kunna erbjuda ett mervärde för våra medlemmar, säger Flyning.

Kallfors utegym en tillgång – för alla
Hål 4 på Kallfors GK

Det är dock inte enbart golfklubbens medlemmar som utnyttjar gymmet.

– Eftersom vi valde att söka bidrag från Sisu och Södertälje kommun när vi skulle bygga utegymmet så ska alla kunna träna där utan att betala något. Det är för alla medlemmar men också för vem som helst precis som med ett vanligt motionsspår.

Så här fyra år efter invigningen konstaterar Flyning att gymmet ger ett mervärde för medlemmarna men att det mest utnyttjas av de juniorer som elitsatsar och tränar regelbundet vid banan.

– Vi har fått bra respons av medlemmarna men det är ju ingen huvudattraktion på något sätt, medlemmarna kommer hit för att spela golf men det är kul att vi kan erbjuda de gymmet som ett alternativ också.

– Framför allt används gymmet av de lite ambitiösare juniorträningsgrupperna, de kör ledarledda fysträningar där, men annars används det mest av de som bor i närheten, säger han.

Styrka behövs för att kunna slå långt, men det är inte allt. Se Golfskolans klipp som visar hur du slår en r-i-k-t-i-g-t lång drive!

Skön värme på Kallfors


Norrländska klubben hittar nya inkomstkällor


Text: Erik Hallberg • 2016-08-24
ArtiklarKallfors GK
Scroll to Top