5de464d2dc94d

Artiklar

Skolelever testar på golf och båtliv – jackpot för klubben

Varje höst har skoleleverna en heldag utanför klassrummet. På förmiddagen handlar det som segling och kanoter. Efter lunch en rond på golfbanan. Eller tvärtom. Upplägget har gett klubben nya medlemmar.

Text: Jesper Johansson • 2016-08-23 Uppdaterad 2016-08-23

De senaste fyra-fem åren har Loftahammars GK haft en heldag varje höst där skolelever från närliggande skolor får testa på golf. Tillsammans med den lokala båtklubben har de skapat ett sätt att få nya medlemmar till klubben.

– Vi gör det här tillsammans med båtklubben. Så eleverna delar upp sig i två grupper. På förmiddagen testar de på golf och på eftermiddagen kan de segla, ro eller åka kanot. Sedan byter de efter halva dagen.

– Det har varit väldigt lyckat, säger Joakim Jansson, klubbchef på Loftahammars GK.

Anledningen till att det varit så lyckat är att det är flera av eleverna som testat på golfen har fortsatt, vilket genererat ännu fler golfare.

– Det är en hel del som först varit här med skolan, sedan har de deltagit i vår gratisträning för juniorer som vi har varje torsdag. Därefter har de tagit grönt kort, säger Joakim Jansson och fortsätter:

– Men det bästa är att en hel del föräldrar har följt med när deras barn tränat på torsdagar, och då själva blivit intresserade och börjat spela.

Jansson menar att det för många inte är en självklarhet att komma ut till en golfbana och testa, och att det här är ett bra sätt att få ungdomar intresserade.

– Det är verkligen jättekul. Det är väldigt många som känner att “wow, det här var verkligen något för mig!”, och det är precis vad vi vill få ut av det här. 

Har det hänt något på din klubb? Tipsa oss!

Är det här Sveriges bästa niohålsbana?


Loftahammar – klubben mitt i byn


Text: Jesper Johansson • 2016-08-23
ArtiklarLoftahammars GK
Scroll to Top