5de4661257af8

Artiklar

ET-proffset hyllar hemmaklubbens eldsjäl

European Tour-proffset Joakim Lagergren gillar verkligen sin hemmaklubb. Nu har han delat ut ett stipendium till en av juniorverksamhetens eldsjälar.

Text: Erik Hallberg • 2016-08-17 Uppdaterad 2016-08-17

svenskgolf.se/wp rapporterade tidigare om att ET-spelaren Joakim Lagergren startat ett stipendium för att prisa de ideella krafterna på hemmaklubben Lydinge Golf Resort utanför Helsingborg.

Så här sa Lagergren på en presskonferens i samband med att stipendiet presenterades:

– Jag har mer och mer insett hur stor betydelse de ideella krafterna har för att en golfklubb ska bli framgångsrik. Mitt stipendium ska uppmuntra dessa individuella drivkrafter och förhoppningsvis motivera och engagera fler att bidra till golfens utveckling.

I lördags var det dags för stipendiet att delas ut för första gången.

I samband med Lydinge Dagen, en tradition där klubben bjuder in sina medlemmar till en rolig golftävling med efterföljande fest på kvällen, delade Joakim Lagergren ut sitt stipendie.

ET-proffset hyllar hemmaklubbens eldsjäl
Joakim Lagergren tillsammans med pristagaren Ola Andreasson

Pristagaren blev Ola Andreasson, en eldsjäl som gjort mycket för klubbens juniorverksamhet under de senaste åren.

Ett bevis på Andreassons framgång är att Lydinge Golf Resort hade fyra juniorer i träning för tre år sedan, nu är de femtio.

Stipendiet är på 10 000 kronor, Ola får behålla 2 000 själv, resterande 8 000 ska användas för att vidareutveckla klubben. 

Sammanlagt var 170 medlemmar på plats under Lydinge Dagen för att delta i de roliga aktiviteterna och för att fira klubbens tolvårsjubileum.

– Det är väldigt roligt för mig att komma hem och träffa alla medlemmar och att kunna ge tillbaka lite betyder mycket för mig, säger Joakim Lagergren.

Proffset ser till att juniorerna kan äta lunch under sommarlovet


Text: Erik Hallberg • 2016-08-17
ArtiklarJoakim LagergrenLydinge Golf Resort
Scroll to Top