Donald Trump Visits His Golf Course in Aberdeen

Artiklar

Donald Trump stäms av golfare

Enligt Donald Trump är de flesta av medlemmarna på Trump National Golf Club nöjda med förändringarna han gjort som ägare. Trots det stäms han nu på sex miljoner dollar av av missnöjda tidigare medlemmar.

Text: Erik Hallberg • 2016-08-16 Uppdaterad 2016-08-16

Donald Trump köpte golfklubben i Palm Beach, Florida, för fem miljoner dollar 2012. När det stod klart att Trump blev ny ägare och att golfklubben skulle byta namn till Trump National Golf Club ville 60 medlemmar lämna klubben.

Trump vägrade dock att betala tillbaka medlemmarnas inträdesavgifter på mellan 35 000 och 210 000 dollar innan nya medlemmar tagit de gamlas platser.

Under tiden som klubben väntade på att få in nya medlemmar blev de gamla medlemmarna uppmanade att betala årsavgiften på 6000 dollar och “matavgiften” på 1800 dollar per år.

De 60 medlemarna som drabbades valde då att stämma Donald Trump på motsvarande belopp.

Trump själv menar att han försökte köpslå med medlemmarna genom en deal som gick ut på att de skulle få spela på flera av hans andra banor om de inte krävde tillbaka sina inträdesavgifter.

Åklagare Brad Edwards, som representerar de missnöjda medlemmarna menar att Trumps metoder “strider mot varje rättvis bestämmelse man kan tänka sig”, säger Edwards till golfchannel.com.

Domare Kenneth Marra väntas offentliggöra domen i morgon, onsdag.

Trump är en flitig golfare, se presidentkandidatens sving nedan:

Nu har Trump hamnat i ruffen hos skottarna


Trump utmanar Obama i en golfmatch om presidentskapet


Nicklaus: "Trump får min röst i höst"


Text: Erik Hallberg • 2016-08-16
ArtiklarDonald Trump
Scroll to Top