Rio 2016 Olympics Golf Course

Zachrisson om OS-golfen: ”Många tror det är en baggis”

Göran Zachrisson har kommenterat golf i över femtio år. Nu ska han äntligen få kommentera sporten i de olympiska spelen. "Men den som tror att det kommer bli en lätt seger för Stenson har inte förstått någonting", säger Mr. Golf.

Text: Jesper Johansson • 2016-08-04 Uppdaterad 2016-08-04

Göran Zachrisson har kommenterat golf i över 50 år men aldrig tidigare har han varit den trygga lotsen i en OS-tävling. Efter 112 års frånvaro från de olympiska spelen kommer Mr. Golf referera golftävlingarna i Rio de Janeiro tillsammans med Catrin Nilsmark.

Henrik Stenson är favorit på herrsidan i en tävling som många av de i världstoppen har hittat ursäkter att missa. Men att åka dit och ställa ut klubborna kommer inte ge en seger, enligt Zachrisson.

– Sport är sport och när de väl börjar spela är det en tävling. Fyra av de tio bästa spelarna är borta så det borde vara lättare att vinna, men det är inte så det går till. Det är att underskatta spelet, säger Göran Zachrisson.

– Det är många som tror att det här är en baggis. Men man kan inte se det så. Det är en tävling.

Göran Zachrisson tror att Henrik Stensons chanser är goda i turneringen, men att energin kan vara ett problem.

– Ja, han är ju bäst av de som startar. Men samtidigt har han tagit i, och han börjar väl gradvis förstå vad han har gjort. Det är mycket billigare och bättre att förlora, då har man energi kvar.

På damsidan tror Göran Zachrisson att det blir tuffare för svenskarna. Men att tävlingen kan bli bättre, då knappt någon damspelare tackat nej till mästerskapet.

– Jag tror att någon av sydkoreanerna kommer att vinna. Det är inte någon särskilt häftig gissning, men det är de som är bäst. De har ännu inte riktigt förstått vad de gör när de går ut och spelar så bra. Det är först när de börjar tvivla som de andra har en chans att vinna, säger Zachrisson.


Text: Jesper Johansson • 2016-08-04
ArtiklarGöran ZachrissonHenrik StensonOlympiska spelen
Rulla till toppen