5de46a33e8d20

Artiklar

Gullbringa firade Stensons vinst med fest för medlemmar

Helen Alfredsson var första spelaren från Gullbringa att vinna en major. Nu har också Henrik Stenson gjort det, vilket firades på klubben.

Text: Jesper Johansson • 2016-07-19

På Gullbringa G&CC, mellan Kungälv och Marstrand, slog Henrik Stenson sina första slag. Och under söndagen var klubbhuset fullt av medlemmar som såg på den spännande tävlingen.

– Jag trodde att taket skulle lyfta när han satte den sista putten, säger Klubbchefen Anna Joelsson Söfting.

Men det var inte bara på söndagen som den historiska majorsegern firades. Under måndagen bjöds det på drinkar för klubbens medlemmar och ett hundratal personer samlades för att fira Gullbringa-sonen.

– Det var väldigt härligt. Vi pratade om gamla minnen och hur Henrik var när han var medlem här.

– En historia handlade om att han hade väldigt långt hår en tid och då snackades det på klubben om att “hon slår väldigt långt för att vara tjej”, säger Joelsson Söfting och skrattar.

Klubben hoppas nu att Hensrik Stenson ska hitta en lucka i sitt tighta schema för att komma och besöka klubben. Och nu planeras det att hedra svensken ytterligare.

– Ja, vi funderar på om vi ska döpa om ena slingan till hans ära. Eller om övningsområdet ska uppkallas efter honom. Han tränade ju hela tiden så det kanske vore passande.

Henrik Stenson är inte den första majorvinnaren som Gullbringa har fostrat. Helen Alfredsson, som vann Kraft Nabisco Championship 1993, kommer också från klubben. Och som inte det vore nog är även Carin Koch från klubben.

– Jag tror det har att göra med att vi satsat målmedvetet sedan 1967. Det ska vara trivsamt att vara här på klubben, och det har vi lyckats med. Folk går inte ur klubben utan man stannar tills man går bort, säger Anna Joelsson Söfting.

– På juniorsidan har vi alltid satsat på bredden. Vi har runt 300 juniorer i vår verksamhet och det gör att det alltid finns någon att spela och träna med, vilket jag tror är en nyckel.

Har ni märkt av någon Stenson-effekt?

– Ja, lite. Det var en man som ringde till oss och sa att han var på semester och hört om Stensons seger. Han var tre timmar bort men ville ha en speltid på Gullbringa. Så det var lite kul.

– Men framför allt tror jag att det här kommer att synas på juniorerna. Det här inspirerar dem till att fortsätta träna och utvecklas, säger Anna Joelsson Söfting.


Text: Jesper Johansson • 2016-07-19
ArtiklarCarin KochGullbringa G&CCHelen AlfredssonHenrik Stenson
Scroll to Top