5de46c54122fb

Bankonsulenten om sabotaget: ”Värsta jag sett”

Två greener på Kiruna GK saboterades av en bil. Nu har SGF:s bankonsulent varit på plats och undersökt skadorna.

Text: Jesper Johansson • 2016-07-08 Uppdaterad 2016-07-08

Inför förra helgens lokala tävling hade någon saboterat två greener på Kiruna Golfklubb. Förödelsen var stor då en bil kört över två stycken greener som totalförstörts. Nu har Svenska Golfförbundets bankonsulent, Boel Sandström, varit på plats. Och skadorna är enligt henne rejäla.

– Det här är de värsta jag har sett. Jag har inte sett så här rejäla skador tidigare. Det är väldigt djupa skador och på en av greenerna är det ett väldigt stort område som skadats också, säger hon.

En temporär lösning har gjorts på golfklubben och spelet flyter på som vanligt, även om de två greenerna nu är betydligt mindre.

Två greener saboterade: ”Ser ut som ett potatisland”

För att laga greenytorna ska man nu göra en ”torvning”. Det innebär att man skär bort det skadade området, och lägger in gräs från en annan green.

– Det är det enda sättet att göra det på. Det går att så också men eftersom klubben ligger där den gör har den inga perfekta förutsättningar för det.

Genom att ta gräs från ett antal greener på banan kommer man att kunna laga puttningsytorna och de kommer vara i speldugligt skick på cirka fyra veckor.

– Det var lite tur att de slapp köpa in nytt gräs från någon annan och att de hade en torvingmaskin. Det hade kunnat bli rejält dyrt annars, säger Sandström.

Nu kommer kostnaden inte bli mer än den arbetstid som krävs för att reparera greenerna.


Text: Jesper Johansson • 2016-07-08
ArtiklarKiruna GK
Rulla till toppen