Cambia Portland Classic – Final Round

Damspelare oroliga över männens avhopp

Flera herrar har valt att hoppa av sommarens OS i Rio de Janeiro. Nu berättar flera kvinnliga världsspelare om oron över golfens OS-status.

Text: Erik Hallberg • 2016-07-07 Uppdaterad 2016-07-07

Rädsla för Zika-viruset har gjort att flera herrar i världstoppen hoppat av golftävlingen i sommarens OS i Rio de Janeiro.

Rory McIlroy, Jason Day och Adam Scott är några av de totalt 13 herrar som redan meddelat att de inte kommer komma till start i OS.

Trots det stora bortfallet av herrar så har endast en damspelare, Lee-Anne Pace, som än så länge tackat nej till OS.

”Det här kommer påverka hur man ser på golfen”

Nu är flera kvinnliga världsstjärnor oroliga att det stora bortfallet av manliga spelare kan leda till att golfen återigen plockas bort från OS-programmet. Julieta Granada, som i sommar ska representera Paraguay, är en av spelarna som är orolig.

– Jag tror att det här kommer påverka hur man ser på golfen inför framtida OS. Jag kan inte se hur det här inte skulle påverka oss, sägerg Granada till Golf Channel.

Golfen kommer garranterat vara med på programmet även i Tokyo 2020 men redan 2017 ska OS-kommittén besluta om sporten ska bli en permanent sport i programmet. 

”Det skulle vara en skam”

Amerikanskan Stacy Lewis är inne på samma spår som Granada.

– Det finns verkligen ett ”hot” om att golfen kan plockas bort från OS-programmet igen. Det skulle vara en skam om golfen inte längre fick vara en del av OS.

Trots alla avhopp från sina manliga kollegor är världsettan Lydia Ko fortfarande helt inställd på att representera sitt Nya Zeeland i sommar.

– Oavsett vad så kommer jag åka om Nya Zeeland vill att jag ska spela. Jag ser verkligen fram emot tävlingen. Bland oss damer är i princip alla stora namn fortfarande sugna på att ställa upp, säger Lydia Ko till Golf Channel.

Därför nobbar Adam Scott OS-turneringen


Stjärnfallet från OS fortsätter


Text: Erik Hallberg • 2016-07-07
ArtiklarLydia KoOlympiska spelenStacy Lewis
Rulla till toppen