Robbery

Artiklar

Inbrott hos flera skånska golfklubbar

Trots att klubbarna gör mycket för att förhindra inbrott har flera skånska klubbar haft påhälsning av tjuvar de senaste nätterna.

Text: Erik Hallberg • 2016-07-06 Uppdaterad 2016-07-06

Flera skånska klubbar har de senaste nätterna haft inbrott i sina klubbhus.

Då inbrotten har haft flera saker gemensamt verkar det som att det rör sig om en liga.

Bokskogens GK i Bara hade natten mellan söndag och måndag besök av inbrottstjuvarna. När personal kom till klubbhuset stod klubbens kassaskåp utanför entrén.

– Att släpa ut ett kassaskåp som väger 300 kilo är inte särskilt lätt om man är två-tre personer. Kassaskåpet stod fyra meter utanför entrén, säger Thomas Ahlberg som är klubbchef på bokskogen.

 

Inbrott hos flera skånska golfklubbar
Bokskogens GK

Då de flesta golfklubbar ligger en bit bort från närmsta samhälle blir de ett tacksamt byte för inbrottstjuvar.

– Så har det alltid varit. I och med att golfklubbarna ligger som de ligger så får vi påhälsning, så är det bara. För fem, sex år sedan var det många shopar som hade inbrott men nu verkar det som att just det det lugnat ner sig, säger Ahlberg.

De flesta golfklubbar gör mycket för att skydda sig mot inbrott, men enligt Thomas Ahlberg finns det en gräns för hur mycket man kan göra.

“Vi kan inte göra så mycket mer än så.”

– Vi har larm, sirener, kameror, bommar som hindrar att man kör bil hela vägen fram till klubbhuset, strålkastare som lyser när man närmar sig klubbhuset på natten och galler mot restaurangen och shopen. Vi kan inte göra så mycket mer än så. Vi kan inte bygga klubbhuset som ett fängelse.

Två dagar innan inbrottet mot Bokskogens GK var det Vellinge GK, strax utanför Malmö, som fick besök av tjuvarna.

Inbrottstjuvarna tog sig igenom fyra dörrar in till restaurangen där de har kom över ett kassaskåp.

Klubbchefen Calle Thelin menar att klubben gjort mycket för att försöka förhindra inbrott men att de nu kommer satsa ytterligare på skydd.

– Vi har hur mycket larm som helst. De hade försökt ta sig in i shopen men där kom de inte in. De kan ha varit här och rekat på dagen, vi har ju ingen aning om det, säger Thelin.

– Vi kommer säkra upp med bommar och liknande inne på området så att man bara kan ta sig till klubbhuset med golfbil och inte med personbil. Det kanske kan hindra tjuvarna lite, avslutar Thelin.

Andra klubbar i södra Sverige som också drabbats av inbrott den senaste tiden är Barsebäck G&CC, Kävlinge GK och Örestads GK.


Text: Erik Hallberg • 2016-07-06
ArtiklarBarsebäck G&CCBokskogens GKKävlinge GK
Scroll to Top