World Golf Championships-Bridgestone Invitational – Final Round

Artiklar

Ännu en världsstjärna hoppar av OS

Flera tunga namn har redan hoppat av sommarens OS i Rio de Janeiro, nu meddelar även Asiens bäst rankade spelare att han kastar in handduken.

Text: Erik Hallberg • 2016-07-05 Uppdaterad 2019-12-11

Flera världsstjärnor som Jason Day och Rory McIlroy har tidigare meddelat att de inte kommer att delta i sommarens OS i Rio de Janeiro.

Nu meddelar även Hideki Matsuyama att han inte kommer komma till start i tävlingen.

Precis som för Day och McIlroy är det rädslan för Zika-viruset som ligger till grund för Matsuyamas beslut.

– Jag är väldigt glad att golf tagit sig tillbaka till OS-programmet. Jag inser också att mina eventuella framgångar i tävlingen hade ökat intresset för sporten i Japan. Trots detta har jag kommmit fram till slutsatsen att jag inte kan riskera varken min eller mitt teams hälsa. Jag kan inte vara helt säker på att vi är skyddade från Zika-viruset och därför har jag tvingats att ställa in mitt deltagande i OS, skriver Matsuyama i ett meddelande.

Hideki Matsuyama ligger för tillfället på 17:e plats på världsrankingen, i och med det är han Japans bäst rankade spelare. Efter hans avhopp går de Japanska platserna nu till Hideto Tanihara och Yuka Ikeda istället.

Henrik Stenson och Anna Nordqvist är redan klara för tävlingen, ytterligare en herrspelare och damspelare ska tas ut till laget.

Inget OS för McIlroy


SOK–basen om Zikaviruset


Stjärnfallet från OS fortsätter


Text: Erik Hallberg • 2016-07-05
ArtiklarBrasilienHideki MatsuyamaOlympiska spelenPGA TourTournytt
Scroll to Top