5de46cee94088

Avstängda bron påverkar golfklubbarna

Motorvägsbron i Södertälje kommer hållas stängd för reparation fram till augusti. Nu drabbas flera golfklubbar söder om bron.

Text: Erik Hallberg • 2016-07-04 Uppdaterad 2016-07-04

Efter att en lastbil krockat på motorvägsbron vid Södertälje meddelade Trafikverket att bron kommer vara avstängd fram till augusti.

Den delen av bron som är avstängd är E4 och E20 i södergående körriktning.

Den avstängda bron drabbar många trafikanter men också flera golfare och golfklubbar.

David Hagén är pro på Gripsholms GK och han menar att det märks att bron är avstängd.

– Avstängningen av bron har påverkat en del, det har den definitivt. Det handlar främst om att det är färre greenfeegäster som kommer hit, men också lite färre medlemmar. I och med att vi är med i Unipeg har vi ju medlemmar som kommer från norr om Stockholm också, säger Hagén.

Gripsholms GK är dock inte den enda klubben som påverkats av trafikproblemen.

Vidbynäs och Kallfors GK ingår båda i Golf South Stockholm (GSS). Elin Flyning som jobbar med försäljning på GSS menar att de har märkt av den avstängda bron.

”Folk blir lite rädda för att sätta sig i bilarna”

– Ibland flyter det på jättebra vid bron och ibland så är köer. Det gör att folk blir lite rädda för att sätta sig i bilarna och istället bokar av, säger Elin Flyning.

Precis som för Gripsholms GK är det främst greenfeegästerna som minskar hos Golf South Stockholm.

– Det är främst greenfeegäster som bokar av, många av våra greenfeegäster kommer från Stockholmshållet. Det är intäkter som vi går miste om men vi försöker se positivt på situationen och lösa problemet på bästa sett, säger Flyning.

Trafikverket har i förra veckan riktat om två körfält på Saltsjöbron i centrala Södertälje till södergående riktning, detta har lett till att köerna återigen minskat. 

På Golf South Stockholms hemsida finns det tips på flera alternativa vägar.


Text: Erik Hallberg • 2016-07-04
ArtiklarGripsholms GKKallfors GKVidbynäs Golf
Rulla till toppen