5de46da6a3348

Artiklar

Femdagarsgolfen lika het som Springsteen

Femdagarsgolfen i Värmland är så het att servern kraschade när folk skulle anmäla sig. Tävlingsledaren drar paralleller till Bruce Springsteen.

Text: CM Hellsten • 2016-07-01 Uppdaterad 2016-07-01

Under omröstningen av Sveriges bästa golfstad skrällde Karlstad och avancerade hela vägen till semifinal där blivande mästaren Halmstad pressades.

Golfen i Värmland är het.

Landskapets store son Jonas Blixt har varit hemma och invigt ett nytt klubbhus för juniorer.

Och 3–8 juli arrangeras Femdagarsgolfen på sex banor runt om i landskapet. Året spelplatser är Arvika GK, Bryngfjordens GK, Hammarö GK, Karlstad GK, Kils GK samt Kristinehamns GK.

På söndag start tävlingen.

Värmlands Folkblad har pratat med Femdagarsgeneralen Leif Jurefalk.

Femdagars skapare fick Tumbastipendiet

 

Tidningen skriver att när anmälningsproceduren startade tog det endast fyra minuter innan parklassen var fullbokad och efter en timme var det lapp på luckan i hela Femdagarsgolfen.

 “Det är ungefär som när Bruce Springsteen kommer till Sverige”

– Över 700 anmälda. Servern kraschade i Göteborg – sånt tryck var det. Det blev ett herrans liv när folk inte visste om de hade blivit anmälda eller inte. Det är ungefär som när Bruce Springsteen kommer till Sverige, säger Leif Jurefalk till VF.

Femdagarsgolfen lika het som Springsteen
Svensk Golfs reportage om Femdagarsgolfen.

När Svensk Golf inför sommaren listade 18 svenska golfögonblick som du inte får missa så fanns Femdagarsgolfen med på plats 6.

Så här löd motiveringen:

Idén var lika enkel som genialisk. Sportjournalisten Leif Jurefalk hade länge sneglat på orienteringens femdagarskoncept och funderat på om det inte borde gå att göra något liknande inom golfen. Det gjorde det. I år spelas femdagarsgolfen för 21:a gången och numera tar de 750 platserna slut på en kafferast och väntelistan för att få spela är lång. För den som kommer med väntar ett spännande äventyr genom Värmland, på fem banor av olika karaktär.”

 

Du som ska spela Femdagarsgolfen kanske vill lära dig slå längre på en minut?

Kolla in den här lektionen från Golfskolan: 


Text: CM Hellsten • 2016-07-01
ArtiklarArvika GKBanorBryngfjordens GKHammarö GKJonas BlixtKarlstad GKKils GKKristinehamns GKSvenska golfbanor
Scroll to Top