Artiklar

Agne sänkte sig – som 89-åring

Trots att Agne snart fyller 90 år är han fast inställd på att fortsätta spela golf.

Erik Hallberg • 2016-07-01

Många golfare tänker att de börjar bli för gamla för att spela golf. Att åldern är orsaken till de dalande scorerna.

Det gör inte Agne Pilelöw från Karlshamn.

Agne började spela golf tio år innan berlinmuren började(!) byggas.

I veckan gick klubbprofilen, som fyller 90 i oktober, en runda på 91 slag vilket innebar en sänkning av handicapet till 22,0.

När Agne får frågan hur lågt handicap han haft som bäst berättar han om tiden som singelhandicapare, trots att den inte blev så lång.

– Jag har varit singelhandicapare i fjorton dagar. Eftersom jag spelade mycket tävlingar och var tvungen att registrera alla resultat jag gick ju upp i handicap ganska fort igen.

 

90–åring – som greenkeeper

Sedan 14 år spelar Agne från röd tee trots gliringar från kompisar när han valde att byta gul tee mot röd.

– Jag var den första på Karlshamn GK som gick över till röd tee när jag fyllde 75 år. Kompisarna skulle köpa klänning och kjol och alltihop till mig för att jag gjorde det men i dag spelar mer än halva seniorgruppen från röd tee, säger Agne Pilelöv.

För några år sedan var Agne sjuk vilket gjorde det omöjligt att spela golf under några år. Men i år har 89-åringen gjort comeback.

”Jag har kommit tillbaka igen”

– Jag var helt utslagen. Men jag har kommit tillbaka igen. I våras orkade jag inte spela 18 hål, efter nio hål var jag så trött att jag fick bryta. Men efterhand orkade jag spela 13 hål och i dag spelar jag 18 hål utan problem.

Hustrun Nina, som också spelar golf, är yngre än Agne men fortfarande äldre än medelgolfaren, Nina fyllde 87 i dagarna.

– Jag spelar mycket med min hustru men också med ett gäng gubbar, vi spelar två gånger i veckan. Det är tack vare dem jag har kommit igång ordentligt.

När Agne tittar på framtiden ser han ingen anledning att sluta spela inom en snar framtid. Tvärtom, i augusti är det dags för släktens årliga golftävling, ”Släktfejden” där Agne ska självklart vara med och spela.

– Jag ska försöka pricka formtoppen till augusti. Bara det inte regnar så är jag på golfbanan, avslutar Agne.

Han är världens äldste PGA-instruktör


90–åring – som greenkeeper


"Köpte en ny driver som 102–åring"

Scroll to Top