5de46e613f080

Så många hål spelade ”Maratongolfarna”

Kompisarna David Jerneborn och Martin Söderberg tillbringade hela sin midsommar på hemmaklubben Partille GK. Under ett dygn skulle de spela så många golfhål som möjligt, för att samla in pengar till välgörenhet. Och resultatet är enastående.

Text: Jesper Johansson • 2016-06-27 Uppdaterad 2016-06-27

Idén var lika simpel som galen; att under hela midsommarafton spela golf – och samla in pengar till välgörenhet på vägen. För varje golfhål som de två vännerna, David Jerneborn och Martin Söderberg, spelade – skänktes pengar till barncancerfonden.

Inför den stora dagen var en drömgräns att nå 15 000 kronor.

Den slog de rejält.

– Än så länge har det kommit in över 27 000 kronor men det ska komma in ytterligare några tusen, säger David Jerneborn. 

På grund av dimma sköt de båda golfarna upp starten till 04.15, sedan spelade de i 24 timmar. Totalt blev det hela 167(!) spelade hål och 38 birdies.

Så många hål spelade
Så här såg de båda golfarna ut efter 100 spelade hål. Då hade de 67 hål kvar innan de var färdiga.

Och Maratongolfarna fick en hel del support när de var ute och spelade.

– Det var väldigt roligt att höra alla peppande ord under dagen och alla var vänliga nog att släppa igenom oss när vi kom farande. Det var en hel del folk ute bara för att kolla hur det gick för oss. Bland annat kom ett midsommarfirande sällskap ut till banan vid 02.30 vilket gav oss energi att slutföra projektet, säger Jerneborn. 

Hände något annat roligt?

– När en räv tog Martins självlysande boll och sprang iväg med den ut i skogen. Och våra birdies i bäckmörkret på vårat 151:a hål var en höjdpunkt. 

De båda är väldigt tacksamma över den stora summan de samlat in.

– Vi är smått chockade över folks välvilja att skänka pengar och det känns som en succé vi aldrig trodde var möjlig, från början hoppades vi på 8 000 kronor, så att troligtvis komma över 25 000 kronor känns naturligtvis vansinnigt bra.

 

Det går fortfarande att bidra till golfarnas insamling – mer info här. 


Text: Jesper Johansson • 2016-06-27
ArtiklarPartille GK
Rulla till toppen