5de46f86cac19

Artiklar

Cykelslinga får juniorer till klubben

Det är sommarlov och de svenska golfbanorna kryllar av juniorer. På Karlstad GK har man lyckats få ännu fler ungdomar till klubben genom en cykelslinga till- och från centrala stan.

Jesper Johansson • 2016-06-17
Cykelslinga får juniorer till klubben
Bosse Birdie hejar på juniorerna på Karlstads GK. //Foto: Karlstads GK

Det är sommarlov och Sveriges golfbanor är fulla av hårt tränande juniorer. På Karlstad GK har man lyckats få ännu fler juniorer i träning – genom en cykelslinga.

Varje morgon och kväll cyklar två tränare tillsammans med många juniorer ut till banan, som ligger några kilometer utanför centrala Karlstad.

– Jag försökte få kommunen att fixa en busshållplats vid banan så att juniorer skulle kunna ta sig till banan utan att få skjuts från föräldrar. Men på grund av ombyggnationer av vägen utanför var det inte möjligt, säger Anna Dahlberg-Söderström, ansvarig juniortränare på Karlstad GK.

På cykelslingan finns flera hållplatser där juniorerna ansluter till den cyklande gruppen och efter en vecka har initiativet varit en succé.

– Man blir nästan rörd när man ser alla cyklande juniorer komma till banan. Förra veckan hade vi ungefär 250 juniorer i träning och många av dem kom med cykel.

Cykelslinga får juniorer till klubben
Anna Dahlberg-Söderström tillsammans med några av klubbens juniorer. //Foto: Karlstad GK

Spelarnas klubbor förvaras på Karlstad GK, trots att det är ont om utrymme.

– Ja, nu känns det som att vi har klubbor överallt men vill man så går det, säger Anna Dahlberg-Söderström.

Under sommaren har klubben också tolv stycken sommartränare, som kommunen betalar.

Förutom att två av dem alltid cyklar med på den totalt sju kilometer långa cykelslingan till och från klubben ansvarar de för olika stationer på träningsområdet.

– Vi vill att juniorerna ska komma hit och själva få välja vad de vill göra. Vi har flera tider som är reserverade för dem och om de inte vill spela på banan så har vi tränare som visar olika övningar de kan träna på.

Karlstad GK är inte den enda klubben i Värmland som gjort det mer välkomnande för juniorer.

Hammarö GK hade för en tid sedan en tävling där juniorerna fick känna på hur det är att vara proffs, och nu har de också invigt ett juniorhus.

Spännande tankar hos Karlstad GK

Scroll to Top