Artiklar

Blixten slog ned på golfbana

Man ska inte spela golf när det åskar. Här är bevis varför!

Jesper Johansson • 2016-06-16

Kraftigt oväder i Skåne gjorde att Lydinge GK var tvungna att stänga 10 (!) hål under torsdagen. En annan klubb i Helsingborgsområdet, Söderåsens GK, behövde inte göra lika drastiska förändringar – men även de drabbades av ovädret.

När klubbens banarbetare gjorde sin vanliga klipprunda under torsdagsmorgonen upptäckte de att det kom rök från skogen vid banans elfte hål.

När de kom fram såg de att ett enormt träd hade klyvts av blixten.

– I trädkronorna runt omkring såg vi att det hade brunnit men att det inte  hade spridits, antagligen tack vare det kraftiga regnet, säger Patrik Brorsson, klubbchef på Söderåsens GK.

Brorsson ringde då räddningstjänsten och när de kom till platsen hade trädet återigen börjat brinna.

– Det var lågor på en-två meter när räddningstjänsten kom, men de hade kontroll på elden.

Golfare behöver dock inte oroa sig över det fallna trädet.

Skogen som blixten slog ned i är inte i spellinjen och spelet störs inte, trots att trädet till viss del kom in på banan.

– Vi hade lite tur att det inte var någon av ekarna vid en green som hade klyvts och landat på någon puttningsyta, säger Patrik Brorsson och fortsätter:

– Annars har vi klarat oss väldigt bra. Tack och lov var det inga spelare här när det hände. Byggnader omkring banan har tagit en del skador men ingen av våra lokaler har drabbats. Tvärtom var regnet ganska välbehövligt för banan. Bunkrarna är lite vattenfyllda men inget behöver repareras.

Ingen promenad i parken


Brorsson årets pro

Scroll to Top