5de46fea0546b

Artiklar

Proffset ser till att juniorerna kan äta lunch under sommarlovet

Som junior kan matpriserna på klubben vara ett hinder. Nu ser det svenska ET–proffset till att ungdomarna kan äta i restaurangen under hela sommarlovet.

Text: CM Hellsten • 2016-06-15 Uppdaterad 2016-06-15
Proffset ser till att juniorerna kan äta lunch under sommarlovet

Joakim Lagergren bor i Stockholm men representerar sedan 2008 Lydinge Golf Resort utanför Helsingborg.

Nu har den 24–årige European Tour–spelaren startat ett stipendium på Lydinge som kommer att delas ut 13 augusti.

– Jag har mer och mer insett hur stor betydelse de ideella krafterna har för att en golfklubb ska bli framgångsrik. Mitt stipendium ska uppmuntra dessa individuella drivkrafter och förhoppningsvis motivera och engagera fler att bidra till golfens utveckling, säger Joakim Lagergren i ett pressmeddelande.

Stipendiet delas ut till en person som anses vara en god ambassadör för Lydinge och som utmärkt sig på något speciellt sätt.

Belöningen är 10 000 kronor där pristagaren själv får 2 000 kronor medan det resterande beloppet ska “användas för klubbens fortsatta positiva utveckling”.

 “Stödet har betytt oerhört mycket för mig”

– Lydinge har trott och vågat satsa på mig långt innan jag var etablerad och det stödet har betytt oerhört mycket för mig. Lydinge är en fantastisk anläggning och deras vision och resa är verkligen något jag tror på.  Med det kommande hotellet som står klart nästa höst och deras planer kommande åren är det ingen som kommer missa denna för många dolda pärla.

 

“Jag vill ge alla juniorer möjlighet att kunna äta en riktig lunch i stället för en kexchoklad”

Joakim Lagergren har även bestämt sig för att hjälpa juniorerna på klubben – med pengar till maten.

– När jag själv var junior minns jag vilket hinder priset på luncherna var. Vi som tillbringade alla sommarlovets dagar på golfklubben hade inte möjlighet att äta på klubben varje dag och det blev ett ständigt trixande för oss. Jag vill därför ge alla juniorer möjlighet att kunna äta en riktig lunch i stället för en kexchoklad genom att subventionera halva lunchen för klubbens juniorer under sommarlovet.

Här är Golfsveriges nya hotell


Text: CM Hellsten • 2016-06-15
ArtiklarJoakim LagergrenLydinge Golf Resort
Scroll to Top