5de4703bb597f

Artiklar

Blixts tävling en succé – lät juniorer tävla som proffs

I helgen spelades juniortävlingen Jonas Blixt Invitational på Hammarö GK. Men tävlingen är inte som alla andra, här får juniorer känna på hur det är att vara professionell spelare.

Text: Jesper Johansson • 2016-06-13 Uppdaterad 2016-06-13
Blixts tävling en succé – lät juniorer tävla som proffs
Foto: Tommy Andersson
Jonas Blixt Invitational lockade totalt 126 deltagare.

Hammarö GK-fostrade Jonas Blixt anordnade i helgen sin egen tävling – Jonas Blixt Invitational.

Juniorer i alla handicap-grupper får vara med och delta, men annars skiljer sig tävlingen rejält från en vanlig tävling.

Spelarna får nämligen känna på hur det är att vara en professionell golfare.

– Det var verkligen en succé i år. Totalt var det 126 spelare från sammanlagt 29 klubbar runt om i Sverige som deltog, säger Anders Thorén, klubbchef på Hammarö GK.

Direkt när spelarna kom till klubben fick de parkera på en players only-parkering. Därefter fick de ett startkit från sponsorerna samtidigt som de fick en spelarbricka som gjorde att de fick gå in till players lounge där de bjöds på mat och dryck och kunde slappna av. Med brickan kom de även in till det markerade övningsområdet och rangen där de kostnadsfria bollarna kunde slås.

– Vid tee hade vi en starter med riktig högtalaranläggning som ropade upp alla spelare. Det gav en del spelare mjuka knän men det var en väldigt rolig detalj, säger Anders Thorén och fortsätter:

– Vi byggde också upp två läktare runt 18:e hålets green så att publiken kunde se avslutningen. Alla spelare fick applåder när de gjorde sin sista putt och det var en väldigt härlig stämning ute på banan.

Blixts tävling en succé – lät juniorer tävla som proffs
Foto: Tommy Andersson
Spelarnas caddie bar västar – precis som på touren.

Många spelare ville ha hans autograf på kepsen, men de fick så mycket mer.

Jonas Blixt, som nyligen blivit medlem i Hammarö GK igen efter att ha representerat Karlstad GK en tid,  var med under hela tävlingen och även under fredagens Jun-Am – där juniorer från klubben fick spela med sponsorer och andra kändisar förutom Blixt.

– Jonas Blixt kan inte hyllas nog för sin insats. Han kom hem till Sverige under onsdagen och åkte direkt ut till klubben för att hjälpa till med tävlingen.

– Många spelare ville ha hans autograf på kepsen, men de fick så mycket mer. Han tog sig tid med alla.

Direkt efter helgens tävling satte sig bland annat klubbchefen Anders Thorén och Jonas Blixt ned för att planera hur man kan utveckla tävlingen ytterligare till kommande år.

– Vi kom säkert på 20 saker som vi kan göra för att förbättra tävlingen. Vi vill Jun-Am-delen större, och kanske göra den till en tvådagarstävling., säger Anders Thorén.

Blixts tävling en succé – lät juniorer tävla som proffs
Foto: Tommy Andersson
Jonas Blixt har nu ��tervänt till moderklubben Hammarö GK efter åren i Karlstad GK.

Blixt låter juniorer känna på hur det är att vara proffs


Text: Jesper Johansson • 2016-06-13
ArtiklarHammarö GKJonas Blixt
Scroll to Top