Robert Karlsson åkte direkt från Nordea Masters till tävlingen där han höll i prisutdelningen. //Foto: Getty Images

”Viktigt att kunna ge någonting tillbaka”

Robert Karlssons juniortävling fortsätter att växa. Tävlingen är öppen för spelare på alla nivåer, något som Karlsson tror är viktigt. – Jag har varit noggrann med att tävlingen ska vara för alla, det har varit väldigt framgångsrikt.

Text: Erik Hallberg • 2016-06-09 Uppdaterad 2016-06-09

Tidigare i veckan avgjordes Robert Karlsson Junior Open på Katrineholms GK. Tävlingen som avgjordes för det nionde året i rad har växt varje år sedan starten.

Huvudpersonen Robert Karlsson, som själv är från Katrineholm, tycker att det är roligt att genom tävlingen kunna ge tillbaka till golfen i hemtrakten.

– För mig känns det viktigt att kunna ge någonting tillbaka. Jag tyckte redan tidigt, i princip direkt när jag blev proffs, att det var viktigt att assistera andra ungdomar att komma fram, jag var ju på Europatouren för att jag fick assistans, säger Karlsson.

Tävlingen är öppen för alla, de enda krav som finns är att man ska vara under 21 år. Just att alla ungdomar ska ha chansen att vara med är något som Robert Karlsson ser som viktigt.

– Det viktiga är att det är en tävling där alla kan få vara med. Därför har vi både en klass med poängbogey och en med open-spel. Det har jag varit noggrann med och det har varit väldigt framgångsrikt. Det ska vi inte tumma på.

Att tävlingen har varit framgångsrik går inte att säga emot. På de nio åren som den arrangerats har startfältet mer än femdubblats.

– Det började med kanske 20 spelare från klubben och kanske någon från Vingåker och Flen. Igår hade vi över 130 deltagare. Det är helt fantastiskt, avslutar Robert Karlsson.

 

Resultat från tävlingen hittar du HÄR


Text: Erik Hallberg • 2016-06-09
ArtiklarKatrineholms GKRobert Karlsson
Rulla till toppen