Henrik Stenson gick sin tredje runda på 70 slag. Totalt ligger han på -4. // Foto: Getty images.com

Artiklar

Stenson:”Lämnar en del slag där ute”

Världssexan spelade upp sig men är ändå inte helt nöjd.

Text: Erik Hallberg • 2016-06-04
Stenson:

Det stora dragplåstret till årets Nordea Masters, Henrik Stenson, låg inför lördagens runda nio slag efter täten.

Trots att läget såg svårt ut för världssexan så var det mycket folk som letat sig ut till Bro Hof för att följa Stenson.

De fick se en världssexa som gjorde sin bästa runda för veckan.

– Det är bättre idag än igår och jag tycker jag spelade bättre igår än vad jag gjorde första dagen, så det är en positiv trend i alla fall. Det är den bästa rundan från mig. Men tyvärr lämnar jag en hel del slag där ute.

Vinden, som tidigare dagar inte har varit någon avgörande faktor hade under lördagen tilltagit i styrka. Samtidigt var det svalare än tidigare dagar och Stenson menade att förhållandena påverkade.

– Det var tuffare förhållanden idag. Det var synd att jag inte kom in med en bra score, då hade det kunna hända saker på leaderboarden. Spelar man bra idag har man verkligen chansen att klättra.

Inför den avslutande söndagen menar Stenson att det är för långt upp till täten för att kunna utmana om segern men att han ändå vill avsluta med ett starkt varv.

– Jag hoppas jag kan avsluta med några positiva grejer imorgon. Det blir lite glorifierad träning men möjligheten att spela upp sig finns ju absolut.

Stenson: ”Ska ge publiken mer att applådera åt”


Det händer på Bro Hof – lördag


Text: Erik Hallberg • 2016-06-04
ArtiklarBro HofHenrik StensonNordea Masters
Scroll to Top