Jesusstatyn “Cristo Redentor” i Rio de Janiero. // Bigstockphoto.com

Artiklar

Två platser till Svenska OS-laget fortfarande öppna

I augusti avgörs OS i Rio de Janeiro. Två av de fyra svenska OS-platserna är bestämda men vilka som får de sista två är fortfarande inte bestämt.

Text: Erik Hallberg • 2016-05-31

Efter 104 års frånvaro från det olympiska programmet är det i sommar dags för golfen att återvända till en av världens största idrottsscener. Golftävlingarna kommer att avgöras på Olympic Golf Course, den 11-20 augusti genom individuellt slagspel över 72 hål.

Sverige kommer skicka fyra deltagare, två herrar och två damer. Henrik Stenson och Anna Nordqvist är redan uttagna men vilka som tar “andraplatserna” är fortfarande inte spikat.

– Det är världsrankingen avgör vilka som kommer med. Valet av “spelare två” på båda sidor är långt ifrån klart, säger Sveriges förbundskapten, Katarina Vangdal.

Startfältet kommer att bestå av sammanlagt 120 spelare, 60 herrar och 60 damer. Tävlingen kommer med andra ord vara mindre än en major. Trots detta tror förbundskaptenen att konkurrensen kommer vara stenhård.

– De 15 bästa på både dam- och herrsidan kommer att delta. Men golf är en sport där även de sämre rankade kan vinna. Det blir tufft, säger Vangdal.

Stenson & Nordqvist OS–klara


Svensken som redan är klar för OS–golfen


Text: Erik Hallberg • 2016-05-31
ArtiklarAnna NordqvistHenrik StensonKatarina VangdalOlympic Golf CourseOlympiska spelen