Förbundskapten Katarina Vangdal berättar om den blivande OS-banan.

Artiklar

Förbundskaptenen: ”OS-banan är klar och spelfärdig”

Intensiva rykten om att bygget av OS-golfbanan i Rio de Janeiro är försenat dementeras nu av Katarina Vangdal, Sveriges förbundskapten. –I mina ögon är banan klar och spelfärdig, säger Vangdal.

Text: Erik Hallberg • 2016-05-31

Golftävlingarna kommer att avgöras på den nybyggda banan Olympic Golf Course som ligger mindre än en mil från OS-byn. Det har varit mycket spekulationer om att banan eventuellt inte skulle bli klar i tid men de ryktena avfärdar Sveriges förbundskapten, Katarina Vangdal, bestämt.

– Jag var nere i januari och fick gå alla hål på banan, den såg väldigt fin ut. Jag har hört rykten om att den skulle vara långt ifrån klar men i mina ögon var den klar och spelfärdig. Det fanns en oro att den skulle vara för mjuk men jag uppfattade det inte så, säger Vangdal.

Banan ligger i ett skyddat område, vilket betyder att inga nya material får föras in i området. Detta har lett till att sanden i bunkrarna är en helt naturlig sand. Sanden kan till och med skilja från bunker till bunker, något som förbundskaptenen tror kan vara nytt för spelarna.

– Det som jag tycker är bra är att förutsättningarna är lika. Ingen har spelat på banan innan förutom några lokala spelare från Brasilien. I övrigt är det nytt för alla och det är bra, säger Vangdal. 

"OS–banan blir en tuff utmaning”


Succé när OS-banan testades


Text: Erik Hallberg • 2016-05-31
ArtiklarBrasilienKatarina VangdalOlympic Golf CourseOlympiska spelen