Artiklar

Nypremiär för 53-åringen

Ett helt nytt hål och ombyggda greener och greenområden. Den 11-12 juni blir det nypremiär för denna klassiker i Västmanland.

Michael Åhman • 2016-05-17

FAKTA: KÖPINGS GK

Korslöts GK bildades den 18 juni 1963 – och fyllde alltså halvsekel för några år sedan.

1965 var de första nio hålen klara för spel.

1985 byggdes banan ut till 18 hål.

1995 ändrades namnet till Köpings Golfklubb.

I två år har bygget pågått men nu är det nästan klart:

Den 11-12 juni bjuder Köpings GK på nypremiär med invigning, prova-på-golf och massor av andra aktiviteter.

– Det är det största som hänt Köpings Golfklubb sedan klubben bildades år 1963, säger Lena With från marknadskommittén och invigningsgruppen.

– Vi har byggt om alla greener och greenområden samt byggt ett helt nytt hål – hål nummer 9, fortsätter hon.

Samtliga greener har byggts om efter USGA-standard och banan har också fått grästee på samtliga hål, layouten har förbättrats för att få en mer spännande bana.

Det nya signaturhålet för Köpings GK blir det nya, nionde hålet. Det beskrivs som ett spännande korthål med Valstaån i spel utmed hela hålet och ett undulerat greenområde med bunkrar både framför och till vänster om greenen.

– I övrigt bjuder banan på utmanande utslag på höjd och över vatten samt vackert undulerade greenområden. Valstaån är ofta i spel och både ån och vackra dammar ger skönhet och spännande spel, säger Lena.

Nypremiär för 53-åringen
Nybyggda greener – enligt USGA-standard – och greenområden på alla hål.

Den som designat den ”nya” banan är banarkitekt Johan Benestam.

Nyinvigningen inleds med ceremoni och det första officiella slaget. Därefter arrangeras flera familjeaktiviteter där det finns möjlighet att utmana Joakim Björkman i handigolf, ”snag-golf” för alla barn och ”prova-på-golf” med klubbens pro.

Klockan ett drar invigningstävlingen igång där Johan Ryström, Köpings bäste golfspelare genom tiderna och numera kommentator på Viasat Golf, kommer att delta. Till tävlingen skänker tre företag 90.000 kronor till välgörande ändamål och Johan är ambassadör för Sparbanken Västra Mälardalen. De två övriga sponsorerna är Nova Travel och Bissen Brainwalk.

– Två spelare till ska spela och representera de andra företagen. Men vilka namn det är kommer vi att presentera närmare invigningshelgen, säger Lena With.

Magnus Rahn, klubbens greenkeeper, arbetar nu för högtryck för att banan ska vara i toppskick till den stora nyinvigningen. Just nu spelar man på hål 10-18 (som byggdes om 2014). I samband med invigningen öppnas övriga hål.

Helgen avslutas med spel för medlemmarna på söndagen. 

Nypremiär för 53-åringen
Flera hål på banan har fått nya bunkrar och dammar som utmanar. // Foto: Lena With/Köpings GK
Scroll to Top