Artiklar

Klubben som räddar småbarnsföräldrarna kvar i golfen

För tre år sedan hade Gagnefs GK bara 330 medlemmar. Nu når man snart medlemstaket - 800. Så här gick det till.

Michael Åhman • 2016-05-16
Klubben som räddar småbarnsföräldrarna kvar i golfen
Benny Astor, vd och klubbchef på Gagnefs GK.

När Benny Astor tillträdde som vd och klubbchef för Gagnefs GK för tre år sedan hade den lilla dalaklubben bara 330 medlemmar.

Han tog sociala medier till hjälp. Snabbt fick klubben 1.200 följare – mångdubbelt mer än andra dalaklubbar. Och Benny använde även sina fem tusen ”vänner” på Facebook för att dela med sig nyheter från Gagnefs GK.

Det fanns givetvis fler och andra skäl till den lavin av nya medlemmar som började strömma till klubben, som vi berättat om i en tidigare artikel på svenskgolf.se/wp.

Då – när vi skrev i februari – hade klubben fördubblat sitt medlemsantal till 680.

Nu närmar man sig 800 medlemmar! Fler vill man inte bli för att behålla tillgängligheten på banan.

– Vi har fått 30 nya medlemmar bara den här veckan. Fortsätter det så här har vi snart nått vårt medlemstak, säger Benny till Dalarnas Tidningar.

Förklaringarna till den senaste tillströmningen av medlemmar:

• Klubben har ”justerat” medlemsavgifterna för barn och ungdomar. 200 kronor för barn upp till 17 års ålder, 1.400 kr för de mellan 18-21 år.

• Klubben har sänkt medlemsavgifterna för småbarnsföräldrar och pensionärer. Kostnaderna ska inte hindra någon från att fortsätta golfa.

Förra onsdagen fick klubben också besök av 25 elever från Mockfjärdsskolan som valt golf som ”elevens val”. Under ledning av den förre elitspelaren Johan Sonesson, numera lärare på skolan, ska de prova på golf i sex onsdagar.

Benny Astor var i mars nominerad till Club Manager of the Year.

Facebook bakom golfklubbens succé

Scroll to Top