5de474745449f

Artiklar

Efter spektakulärt fjolår – nu startar Handigolf Tour igen

Fjolårets säsong gav guld i lag-VM, två guld, två silver och ett brons i Special Olympics World Games i Los Angeles samt dam- och herrsegrare i stortävlingen Swedish International. Nu vill de svenska handigolfare bygga vidare på succén.

Text: • 2016-05-16

PREMIÄREN PÅ LYSEGÅRDEN

Vid helgens premiär för Handigolf Tour på Lysegårdens Golfklubb segrade Emil Lindholm från Lyckorna GK i A-klass kategori 1 med 146 netto. Bästa bruttoresultat, 155 slag, hade Joakim Björkman från Frösåker GK.

Övriga segrare:
A kategori 2: Alexander Forsman, 148
B kategori 1: Nils-Erik Nilsson, 151
B kategori 2: Julia Ericson, 144
C kategori 2: Juan Filip Nilsson, 140

I helgen startade Handigolf Tour på Lysegårdens Golfklubb i Kungälv, med totalt 56 spelare i fem olika klasser. Handigolftouren är den svenska golftouren för personer med fysisk eller intellektuell/psykisk funktionsnedsättning. För andra året i rad ingår touren i Riksidrottsförbundets SM-vecka.

– För andra året i rad ingår handigolfen i SM-veckan som arrangeras av Riksidrottsförbundet i Norrköpings kommun. Det är fantastiskt att få vara en del av SM-veckan som i år slår rekord med 50 deltagande idrotter, säger Helena Brobeck, ansvarig för handigolf på Svenska Golfförbundet.

Handigolf Tour spelas i olika klasser beroende på golfhandicap. De 16 bäst placerade spelarna efter årets fem deltävlingar spelar final på Lundsbrunn Golfklubb 24–25 september. Spelarna som deltar på touren är bland annat amputerade, cp-skadade, synskadade, rullstolsburna, kortväxta, har en förvärvad skada (stroke), intellektuell funktionsnedsättning, adhd och autism.

– Oavsett funktionsnedsättning och spelstandard gör alla spelare en enorm prestation. Det är också så de vill bli bedömda, utifrån sin golfprestation, säger Helena Brobeck.

Tävlingsprogram 2016
14–15 maj Lysegårdens Golfklubb
11–12 juni Kristianstads Golfklubb i Åhus
6–7 juli SM Bråvikens Golfklubb
6–7 augusti Timrå Golfklubb
10–11 september Huvudstadens Golfklubb/Lindö
24–25 september – Final Lundsbrunn Golfklubb

TV: Svenska superslag på Sawgrass


”Jag slutade räkna brutna klubbor vid 100…”


Text: • 2016-05-16
ArtiklarBråvikens GKKristianstads GKLundsbrunn GKLysegårdens GKTimrå GKTournytt
Scroll to Top