5de474e09ec2b

Artiklar

Två hole-in-one på samma rond

Ett hole-in-one. OK. Rätt häftigt. Men två. Under samma runda. Rätt osannolikt. Men det hände faktiskt Sven-Erik Andersson härom dagen. Ändå tänker han inte köpa någon lott. -Nej, det är väl ingen idé. Jag har nog förbrukat all min tur nu.

Text: Tommie Gustavsson • 2016-05-09

Sven-Erik, som bor i Skillingaryd och har Götaströms GK som hemmaklubb, åkte tillsammans med tolv “gamla” hockeykompisar i helgen till Landskrona på den årliga golfresan.

När man spelade Erikstorpsbanan på Landskrona GK hände det osannolika. Sven-Erik Andersson, med 14,7 i hcp, slog till med dubbla hole-in-one.

– Det första kom på det sjunde hålet, drygt 150 meter. Jag kunde inte se från tee om bollen gått i, men när vi kom fram såg vi att den vilade mot flaggan.

49-årige, Sven-Erik Andersson, som spelat golf i 12 år, slog ut med en järnsexa på det sjunde hålet. På det 18:e var det dags igen:

– Det är bara 110 meter och jag slog en järnnia i motvinden. Vi såg att bollen gick i, men jag trodde inte det var sant. Jag sprang faktiskt fram för att verkligen kolla att jag inte drömde.

Men det gjorde han inte. Bollen låg i koppen. Och det osannolika hade hänt.

– Efter att bland annat att ha googlat om hole-in-one förstår jag att jag gjort något högst ovanligt. Men jag ska ändå inte köpa någon trisslott. Min tur är nog förbrukad nu, slutar Sven-Erik, som naturligtvis firade rejält med sina “gamla” hockeypolare från Skillingaryds IS.

Hur ronden gick? Så där, kanske man kan säga. 35 poäng med två hole-in-one kunde naturligtvis varit bättre. Men Sven-Erik skyller på att han öppnade svagt…

Gillade du artikeln? Missa inte att gilla Svensk Golf på Facebook!

TV: En studs och smack.


Ett HIO du aldrig sett tidigare


Text: Tommie Gustavsson • 2016-05-09
Artiklar19:e håletGötaströms GKLandskrona GKSvenska golfbanor
Scroll to Top