5de475422db61

Artiklar

Svensk favorit inför årets mest udda golftävling

Det gäller att hålla tungan rätt i mun i backen såväl som på green. I helgen avgörs Ski & Golf World Championship i Zell am See-Kaprun – och med en svensk som favorit.

Text: • 2016-05-04 Uppdaterad 2016-05-04

Det är en kombination av en annorlunda sort. I stället för störtlopp och slalom är det störtlopp och golf som står på agendan de nästkommande dagarna i Zell am See-Kaprun.

För två år sedan firade Ski & Golf World Championship 30-årsjubileum och i helgen är det alltså dags för den 32:a upplagan av tävlingen. Dagarna inleds med skidtävlingen på torsdagen. Tiden därifrån adderas till den sammanlagda scoren efter två golfdagar – och segraren är spelaren med bästa score. Svårare än så är det inte.

Dessutom är en av årets storfavoriter svensk, och ni har säkert hört talas om honom. Det är nämligen ingen mindre än förre detta utförsåkaren Patrik Järbyn. Järbyn är regerande mästare och har utöver fjolårets vinst även en seger från 2011 och en lagvinst från 2014.

Det kan låta som ett ännu en jippotävling, men faktum är att tävlingen lockat mängder med storstjärnor sedan starten 1984. Förutom Järbyn brukar även Bode Miller ställa upp. Dessutom har golfstjärnorna Seve Ballesteros, John Daly, Bernhard Langer och Greg Norman alla ställt upp i tävlingen.
Som om detta inte var nog var det självaste James Bond, eller Sean Connery som han även kallas, som slog ut första slaget 1984.

Så passa på att anmäla er inför nästa års tävling. Vem vet, kanske får ni gå i samma boll som en levande legend. Läs mer om tävlingen här: Ski&Golf World Championship

Toppgolf i Alperna


Text: • 2016-05-04
Artiklar19:e håletGolfclub Zell am SeeÖsterrike
Scroll to Top