5de475ce92049

Världens bästa campingplats?

Arrangörerna till årets British Open bjuder ungdomar under 26 år på gratis campingplats – inklusive tält och madrass!

Text: Michael Åhman • 2016-04-27 Uppdaterad 2016-04-27

BRITISH OPEN 2016

British Open (The Open Championship) spelas den 14-17 juli på Royal Troon Golf Club.
156 spelare får chans att tävla om mästerskapet på den 6 561 meter långa Old Course.
Senast tävlingen spelades på Royal Troon var 2004 och Todd Hamilton vann efter särspel mot Ernie Els. Det var sjätte gången i rad som en amerikan vann The Open på Royal Troon.
Nordea Masters är en av tio kvaltävlingar till The Open.

Royal Troon

Här är chansen för dig som är under 26 år och vill kunna se British Open med begränsad budget:

Boka en plats i ”The Open Camping Village” – en speciell campingplats som arrangören R&A sätter upp för att göra tävlingen tillgänglig för alla.

Campingbyn kommer att finnas på Marr Rugby Club, en kort promenad från banan. Där erbjuds två-, fyr- och sexmannatält, färdiguppställda och med madrasser för varje gäst.

Det kommer att finnas 500 sängplatser lediga varje natt och anläggningen kommer att vara öppen 10-17 juli. Mat och dryck finns på området, liksom duschmöjligheter och fri parkering.

– Det kommer att råda en härlig festivalstämning på Troon under hela The Open-veckan. Den nya campingbyn erbjuder ett roligt och säkert sätt att övernatta för unga människor, säger Johnnie Cole-Hamilton, vd för The Championship på R&A.

För oss som är över 26 då? Jo, då chansen finns. Barn under 16 år får inte övernatta utan sällskap av minst en (och högst två) vuxna…

Årets British Open är också 20-årsjubileet för ”Kids Go Free”-initiativet, som innebär att barn under 16 går gratis i sällskap med vuxen. Mer än 300.000 barn har sett British Open gratis tack vare detta.

– The Open är en underbar möjlighet för unga golffans att komma nära sina favoritspelare. Vi vet att detta kommer att inspirera framtida generationer att börja med sporten själva, säger Cole-Hamilton.

För ungdomar i åldern 16-21 kostar inträdet till banan fem pund på träningsdagarna och 25 pund för varje tävlingsdag. Mer information om biljetter här hittar du här.

 


Text: Michael Åhman • 2016-04-27
ArtiklarThe OpenTournytt
Rulla till toppen