5de4768cd877a

Artiklar

Här är eventet som kapar tre slag från din snittscore

Två dagars träning som garanterat kommer lyfta ditt närspel.

Text: CM Hellsten • 2016-04-19

I mars kom första numret av nya Golf Digest. Bland nyheterna i tidningen är den nya närspelsakademin, där två av Sveriges absolut vassaste tränare Matz Evensson och Viktor Gustavsson i sju delar lär ut precis allt du behöver veta för att skaffa ett bra närspel.

Men för de som verkligen vill ta chansen att en gång för alla bygga upp ett knivskarpt närspel har Golf Digest också lanserat två Närspelsakademi-event, som äger rum på Frösåker G&CC – 5-6 och 27-28maj.

 “Verktygen för att kunna slå lika kompetenta pitchar, chippar och puttar som proffsen på touren”

– Se det som en intensivkurs för att klara körkortet. Med den skillnaden att det här inte handlar om att bara “klara kortet”, utan att ge dig verktygen för att kunna slå lika kompetenta pitchar, chippar och puttar som proffsen på touren. Vill du ta din golf till nästa nivå är det här årets chans – utan konkurrens, säger Golf Digests chefredaktör Oskar Åsgård.

Just Viktor Gustavsson borde veta precis vad som krävs för ett närspel av tourklass. Bland spelarna som svensken tränar hittas ET-segrare som Alex Norén, Kristoffer Broberg och Rikard Karlberg.

 “Finns absolut inget skäl varför inte alla kan slå lika bra wedgeslag som de bästa killarna på touren”

– Alla har inte de fysiska förutsättningarna för att slå en drive 300 meter. Men det finns absolut inget skäl varför inte alla kan slå lika bra wedgeslag som de bästa killarna på touren. Det handlar bara om att få rätt information, säger Gustavsson.

Närspelsakademi-eventen består av två heldagar med sex lektionspass, där du får lära dig tekniken för olika slag, göra tester på proffsvis för att se hur ditt närspel står sig och få kvalificerad återkoppling på vad du behöver förbättra samt tipsen för hur du ska göra det. Dessutom kommer en av Europas främsta utrustningsexperter från Titleist att vara på plats för att göra en grundlig kontroll av dina wedgar och analysera hur utrustningen kan hjälpa dig att lyfta ditt spel.

 “Jag vågar säga att om vi inte lyckas kapa minst tre slag från varje spelares snittscore så har vi inte gjort vårt jobb”

Om du ställer det här mot att ta vanliga lektioner, vad får man ut mest av?

– Fördelen med detta jämfört med en vanlig lektion är att vi kommer gå igenom alla delarna djupare samt att det finns mera möjlighet att träna på det under de här två dagarna. Träningsområdena vi har tillgång till på Frösåker håller riktigt hög klass. Jag vågar säga att om vi inte lyckas kapa minst tre slag från varje spelares snittscore så har vi inte gjort vårt jobb ordentligt. Förutsatt att de tränar på det vi lär ut, förstås, säger Gustavsson.

För att läsa mer om Närspelsakademi-eventen, klicka här.

 

Här visar Viktor Gustavsson hur du pitchar på rätt sätt: 

Nu släpps nya Golf Digest


Golf Digest re-lanseras i ny kostym


Text: CM Hellsten • 2016-04-19
Artiklar
Scroll to Top