Northern Trust Open – Final Round

Bubbas tålamod avgjorde

Trots njurstensanfall, fullspäckat schema och ett dåligt genrep lyckades Bubba Watson ta sin nionde PGA Tour-seger. Två sena birdies tog honom förbi medspelaren Jason Kokrak och ett stensäkert par på sista spikade igen kistan. – Jag har alltid bra självförtroende och vet att jag kan vinna när mitt huvud är på rätt plats, sa Watson

Text: Martin Strömberg • 2016-02-22 Uppdaterad 2016-02-22

Trots njurstensanfall, fullspäckat schema och ett dåligt genrep lyckades Bubba Watson ta sin nionde PGA Tour-seger. Två sena birdies tog honom förbi medspelaren Jason Kokrak och ett stensäkert par på sista spikade igen kistan.

– Jag har alltid bra självförtroende och vet att jag kan vinna när mitt huvud är på rätt plats, sa Watson efter segern.

Vi hoppar tillbaks ett par veckor.

Inför Waste Management på Scottsdale.

Ni kanske minns den här storyn

Trots att Watson bad om ursäkt blev han utbuad inför varenda slag av den högljudda publiken på Scottsdale. Det tog hårt på den känsliga Watsons psyke även om han inte visade någonting utåt.

– Det var en känslomässig berg- och dalbana och jag blev ändå delad 14:e, men jag fick betala lite för det på Pebble, sa Watson, som inför veckan fick också fick problem med magen.

Han fick ett njurstensanfall för många år sedan och under söndagen efter Pebble Beach kände han samma symptom igen. Han gick till en doktor när han kom till Los Angeles och under måndagen kom njurstenen ut. Befrielse och ångest på samma gång, enligt Watson.

– Det var som att få en liten baby. Jag är redan något av en hypokondriker så att se röd vätska komma ut på toaletten är ingen hit, jag trodde att jag skulle dö en smärtfri död, berättade Bubba för pressen.

Han genomförde helgen på Riviera CC på ett vis som ger flashbacks från Augusta. När han vann här senaste gången 2014 gick han vidare och tog sin andra gröna kavaj sju veckor senare. Men Watson drar själv inga liknande paralleller den här gången.

– Jag har alltid bra självförtroende men det är mitt huvud som kan svika mig ibland. Jag vet att mitt spel håller men jag behöver hålla attityden och tålamodet på rätt nivå. Idag lyckades jag hålla tålamodet trots ett par misstag här och där.

Med några hål kvar under finalroonden såg det ut som att Jason Kokrak skulle kunna ta hem sin första titel. Efter birdien på 13:e hade han två slags ledning men då syntes det plötlsigt att pressen ökade. Han treputtade för en onödig bogey på 15:e och när Watson gjorde birdies på 16 och 17 hade Kokrak fullt upp med att rädda par. 

– Jag gjorde ett misstag på 15:e och sedan blev jag för snabb med drivern på 17:e. Två missar som jag inte skulle gjort men som jag lär mig av. Jag är ändå stolt över hur jag hanterade allt och imponerad av Bubba och hur han tar sig runt banan, sa Kokrak efter sin delade andraplats.

 

 

Bubbas tålamod avgjorde
Adam Scott visade gammal fin form när han slutade delad tvåa på Riviera Foto: Getty

Också Adam Scott hade ett tag ledningen efter en kanonstart. Australiern, som har halkat ner till en 19:e plats på världsrankingen, var fem under par efter sju hål och såg superstabil ut. Men då började puttern svaja. Han har gått från sin bröstputter till en ”vanlig” och en dubbelbogey på åttan och två raka treputtar på 14 och 15 tog honom tillfäligt ur segerstriden. När han satte sin chip på sista hålet stenhårt i pinnen slutade han ändå 14 under par och hade en viss chans på särspel.

– Jag är ändå nöjd med veckan och min puttning. Visst, jag missade ett par idag men det är jag ganska säker på att alla gjorde. varenda putt blir så mycket viktigare sista nio på söndagen, sa Scott.

För Rory McIlroy blev det en enda lång Golgatavandring under söndagen. Efter en snygg eagle på första var han tolv under och i allra högsta grad med i striden men när han sju bogeys senare gjorde dagens enda birdie på sista hålet hade han rasat till en delad 20:e plats.

– Jag gjorde en del misstag idag och det kostade mig. Från tee till green kändes det ändå okej men det var en sån dag när ingenting riktigt klickade. Jag treputtade fyran, hittade bunkern på sexan och treputtade igen på sjuan. Så kan man inte hålla på en söndag om man vill vara med däruppe, sa McIlroy, som ändå njöt av banan.

– Det här kommer att bli en tävling på mitt regelbundna schema. Banan är fantastisk och allt runtomkring med stranden och saker att göra är perfekt för mig.

Carl Pettersson fick spela fyra ronder för första gången sedan årsskiftet och avslutade med en rond på ett över och slutade delad 59:a.

Slutresultat

Bubba bombade sig till seger


Bubba i grön kavaj


Bieber och Bubbas son startar ny supergrupp?


Bubba drivar för cancerforskning


Text: Martin Strömberg • 2016-02-22
ArtiklarAdam ScottBubba WatsonPGA TourRory McIlroyTournytt
Rulla till toppen