5de47d6b0274b

Facebook bakom golfklubbens succé

Inga pengar till marknadsföring? Gör som Gagnefs GK – använd Facebook. Klubben har ökat antalet medlemmar från 330 till 680.

Text: CM Hellsten • 2016-02-18 Uppdaterad 2016-02-18
Facebook bakom golfklubbens succé
Benny Astor, vd på Gagnefs GK.

Gagnefs GK är vackert belägen intill Dalälven, knappt tre mil nordväst om Borlänge.

Benny Astor har varit vd för golfklubben i tre säsonger.

När han tillträdde sin tjänst fanns det 330 medlemmar.

Nu är antalet uppe i 680.

Vad är hemligheten bakom succén?

svenskgolf.se/wp ringde upp och fick detta svar:

– Vi har nyttjat Facebook maximalt. Vi har knappt några marknadsföringspengar – bara 15 000 kronor vilket endast räcker till en sommarannons i lokaltidningarna. Därför är Facebook oerhört viktigt för oss och medlemmarna tycker att de får väldigt mycket information via vår Facebooksida, säger Benny Astor.

 ”Fyra, fem gånger fler än de andra klubbarna i Dalarna”

Hur många följare har ni på Facebook?

– 1 200. Det är fyra, fem gånger fler än de andra klubbarna i Dalarna. Sedan har jag själv 5 000 ”vänner” på Facebook och allt som postas på Gagnefs GK:s Facebooksida delar jag även på min privata sida, säger Benny Astor.

Här är några fler förklaringar till Gagnefs lyft:

FOLKGOLF

– Vi lanserar begreppet ”Folkgolf”. Vi kan aldrig bli Sveriges finaste bana men vi kan bli en av landets i särklass trevligaste banor att komma till. Det handlar mer om värdskap. Det är många som inte törs gå ut på en golfbana för att det är fel attityd. Vi jobbar mycket på att folk ska känna sig genuint välkomna till Gagnefs GK.

 

BEGAGNADE MASKINER

– Eftersom vi inte har pengar att köpa nytt så jobbar vi bara med begagnade maskiner. Det gör också att man blir försiktig om grejerna. Det går att driva en golfbana på det här sättet, man måste inte ha knivarna på klippaggregaten nyslipade varje vecka.

 

GREENFEEPAKET TILL MEDLEMMAR

– I februari förra året sålde vi greenfeepaket till medlemmarna som precis hade betalat in årsavgiften – 5 greenfees för 800 kronor. Det gav 50 000 kronor i intäkter. Motiveringen var att de skulle kunna bjuda sina polare på en rond och vara stolta ambassadörer. Vi fortsätter med det i år.

 

GAMBÖRJARE ISTÄLLET FÖR NYBÖRJARE

– Vi gick ut med ett erbjudande som vi kallade för gambörjare istället för nybörjare. Det riktade sig till golfare som kanske hållit upp från golfen ett år. De är ju redan utbildade och klara men betalar det första året samma summa som nybörjarna. På så sätt fick vi tillbaka 150 personer till klubben – som nu är ordinarie medlemmar.

 

GAF (Golfadministratörernas Förening) har nominerat Benny Astor till utmärkelsen Club Manager of the Year. Vinnaren utses under en golfträff i Tylösand 8:e mars.

 ”Vi spelar i så olika divisioner”

– Halmstad GK köper maskiner varje år för det som Gagnefs GK årligen omsätter. Vi spelar i så olika divisioner och därför är det förstås skitkul att få vara med i det sällskapet, säger Benny Astor.

 

Är du nyfiken på Gagnefs GK?

Kolla in filmen:

 

En usel sommar blev guld för klubbarna


Sveriges vackraste skärgård?


Sverige hett golfresmål


Här är Golfsveriges bästa campingplatser


Text: CM Hellsten • 2016-02-18
ArtiklarGagnefs GKSvenska golfbanor
Rulla till toppen