Waste Management Phoenix Open – Round Two

Två svenskar jagar Mickelson

Blixt och Jacobson har segerchans på Pebble Beach.

Text: Martin Strömberg • 2016-02-14 Uppdaterad 2016-02-14

Moving day blev en bra dag för de båda svenskarna på Monterey. 

Jonas Blixt gick fem under på Spyglass Hill och spelade sig in i segerstriden. Hammaröspelaren jämförde sin hemmabana med banorna som ingår i AT&T:s rotation.

– Jag växte upp på den här typen av bana och det känns bra att komma tillbaks hit. Några öppna hål och några inne i skogen, berättar Blixt.

Han var bogeyfri tredje dagen och Blixt berättade för Svensk Golf efter ronden att alla delar som han jobbat på börjar falla på plats. 

– Ja, det känns som att allt börjar lossna, sakta men säkert och de grejor som jag jobbat på off-season börjar stämma.

Blixt är delad femma inför söndagens slutrond på Pebble Beach där han spelar med Roberto Castro i fjärde bollen från slutet. Och lita på att Blixt vill jaga ikapp Phil Mickelson fyra slag före och ta sin tredje seger på PGA-touren. 

– Jag älskar Pebble, ett av mina favoritställen att lira på. Hoppas verkligen att hon är snäll mot mig i morgon, säger Blixt och skrattar.

 

Två svenskar jagar Mickelson

Ett slag framför sig, på delad tredjeplats, har Blixt sin svenska kollega Fredrik Jacobson. ”Fidde” har redan två topp fem-placeringar i år och göteborgaren verkar gå mot en kanonsäsong.

– Jag är bättre förberedd än på länge. Jag tränade ordentligt inför säsongen eftersom jag var borta fem månader förra året och jag har ätit bra och skött mig bra fysiskt.

Jacobson vann Travelers Championship 2011 men är mer motiverad än på länge och ett av hans huvudmål är att lyckas ta sig till Augusta som spelare första helgen i april.

– Det är definitivt ett av mina stora mål. Men Phil spelar bra och jag behöver en riktigt låg rond för att kunna vinna i morgon. Förhoppningsvis kan jag komma in i ronden bra.

En annan spelare som verkar ha skött försäsongsträningen exemplariskt är Phil Mickelson. 

Under söndagen jagar 45-åringen sin femte seger på banan som han älskar mer än alla andra.

– Det är nästan som en helig plats för alla som älskar golf, sa ”Lefty” efter sin 66:a på just Pebble Beach, banan där även sista ronden spelas.

– Jag har en del att jobba på med ballstrikingen inför morgondagen om jag ska vara på den nivån jag behöver, sa han efter tredje dagen.

 På andraplats återfinns japanen Iwata, två slag efter Mickelson.

Ställningen

Se några av Freddie Jacs underbara slag tredje dagen

Som en Blixt från klar himmel


Felfri Freddie tvåa på Pebble


"Lefty" gjorde sitt ryck


”Länge varit en dröm att spela Ryder Cup”


Text: Martin Strömberg • 2016-02-14
ArtiklarFreddie JacobsonJonas BlixtPGA TourTournytt
Rulla till toppen