AT&T Pebble Beach National Pro-Am – Round Two

Jacobson har vittring

Två svenskar har riktigt bra häng på täten inför helgen i Monterey.

Text: Martin Strömberg • 2016-02-13 Uppdaterad 2016-02-13

Fredrik Jacobson följde upp sin 65:a på Pebble Beach med 69 slag på Spyglass Hill. Med sin tio under par totalt har han gett sig själv en utmärkt position inför avslutningen. Jacobson delar tredjeplatsen med Phil Mickelson och Chez Reavie, trion är ett slag baom en asiatisk duo, bestående av japanen Iwata och sydkoreanen Kang.

– Jag hade lite svårare med farten på greenerna idag. Jag drog förbi några puttar ordentligt i början men satte returerna ändå. Men det blir svårare att läsa puttarna och det är inte så man vill komma in i ronden, berättade Jacobson efter andra dagen.

Det välstädade kortet innehöll fyra birdies och en bogey och Jacobson har verkligen städat av fint på greenerna hittills i veckan. Svensken har tjänat över fyra slag mot fältet i puttningsstatistiken.

Dessutom har han en gyllene möjlighet att plocka ytterligare slag då han spelar den absolut mest lättscorade banan, Monterey Peninsula, tredje dagen.

– Jag tycker att alla banorna är möjliga att skjuta lågt på om man kommer igång. Men man måste ändå ut och slå slagen och göra birdies oavsett vilken bana du spelar, sa Fredrik.

Ockå Jonas Blixt verkar på väg mot en form. Han gick tre under på Pebble andra dagen och är med sina sju under par bara fyra slag från tätduon. Även Blixt har puttat bra och har tjänat över två slag mot fältet.

Världsettan Jordan Spieth har det lite jobbigare. Han gick visserligen två under andra dagen men har är åtta  slag från täten på sina tre under totalt. Bubba Watson är yterligare ett slag längre ner på två under par.

Ställningen

Svenskresultaten

 

Jacobson har vittring

Att också amatörerna kan spela visade skådisen och musikern Mark Wahlberg under andra dagen. Så här nära var Marky Mark att sidspinna i bollen på trean.

Felfri Freddie tvåa på Pebble


Jeppesen på gång


Text: Martin Strömberg • 2016-02-13
ArtiklarFreddie JacobsonPGA TourTournytt
Rulla till toppen