5de47f6c8960a

Artiklar

Flera banor öppnar sina greener

Redan nu har flera banor runt om i Sverige öppnat sina ordinarie greener.

Text: Jesper Johansson • 2016-02-04 Uppdaterad 2016-02-04

Prognosen skvallrar om vårväder på många håll i helgen. Och om det kliar i golfnerverna så har du tur. Flera banor runt om i Sverige öppnar nämligen sina ordinarie greener.

Bland annat öppnar PGA Sweden National sin Lakes Course.

– Vi öppnar med ordinarie greener, tees och fairways. Vår bana är modern vilket gör att vatten snabbt rinner bort och banan hålls på så sätt fin, säger Peter Larsson, Head of Operations på PGA Sweden National.

Och efterfrågan på en starttid har varit stor. Redan förra veckan började folk ringa till klubben och undrade när Lakes Course skulle öppna.

– Och det är bra bokat redan från första starttiden i morgon. På lördag finns det bara fyra tomma tider kvar, säger Peter Larsson, som menar att banan slits lite mer under vintern men att det är hanterbart.

– Torvor växer inte fast på samma vis under vintern men det är inte ett jättestort problem. Vi leder spelarna med hjälp av avrepning för att låta vissa delar av banan vila.

Banan är tillgänglig för både medlemmar och greenfee-gäster.

Det är inte bara PGA Sweden National som har ordinarie greener öppna. Även Båstad GK, Ljunghusens GK och Visby GK har öppnat upp för möjligheten att putta på kortklippt gräs.

Är det någon bana vi har missat? Skriv i kommentarsfältet nedan!


Text: Jesper Johansson • 2016-02-04
ArtiklarBåstad GKLjunghusens GKPGA of Sweden NationalVisby GK
Scroll to Top