Farmers Insurance Open – Round Two

Artiklar

Högre loft hjälpte “Freddie”

Freddie Jacobson är bara tre slag från ledningen i San Diego. Högre loft på drivern gav kontroll.

Text: Martin Strömberg • 2016-01-30 Uppdaterad 2016-01-30

Freddie Jacobson fortsatte att spela bra även andra dagen av Farmers Insurance Open i San Diego. Han följde upp inledningsvarvet på 69 slag med samma score på Torrey Pines norra bana på fredagen och på sex under par är han tre bakom ledarduon Kj Choi och Gary Woodland.

– Jag är nöjd med hur jag slagit bollen och har träffat mycket fairways och greener, det är viktigt eftersom ruffen är ordentligt tjock, förklarade Jacobson efter ronden.

Och en av anledningarna till förbättringarna från tee är att svensken beslutade sig för att köra lite custom fitting efter förra veckan, då han inte alls hittade rätt på slutet. Den här veckan har han träffat nästan 60 % av fairways.

– Jag drev bollen slarvigt i Palm Springs och gav mig själv en grad mer loft på drivern. Tänkte att det kunde ge mig lite mer spinn och att jag skulle kunna kontrollera bollen bättre, berättade svensken.

Andra ronden kom igång på allvar för “Freddie” då ha gjorde eagle-birdie på två par femmor i rad (18 och 1) och sedan höll han i spelet fint sista hålen.

– Jag hade nog fem bra chanser på slutet utan att få i någon men jag är ändå mycket nöjd.

Jonas Blixt storspelade också under fredagen och med sin 66:a tog han sig upp precis på rätt sida kvalgränsen. Även Henrik Norlander spelar i helgen efetr 70-73, svenskduon delar 57:e plats.

Noterbart är att Phil Mickelson avslutade med tre raka bogeys fölr att missa kvalgränsen med två slag.

Ställningen 

”Torrey Pines är big hitters paradise”


524 hål utan en treputt


Text: Martin Strömberg • 2016-01-30
ArtiklarFreddie JacobsonTävlingar
Scroll to Top