Abu Dhabi HSBC Golf Championship – Day Three

Artiklar

Stenson i segerstriden – men knät säger ifrån

Ett slag från ledningen. Men Henrik Stensons knä säger ifrån och svensken väljer nu att vila och köra rehab nästa vecka.

Text: Martin Strömberg • 2016-01-23

Efter en lite motig andradag kom svenska världsfemman, Henrik Stenson, tillbaks starkt under lördagen. Han gick först tre under när han spela de färdigt andraronden på morgonen och sedan två under de tio hål hans boll hann med under eftermiddagen.

– Det var bättre spel idag, berättar Stenson för Svensk Golf.

Och ett träningspass med Pete Cowan på morgonen gjorde susen för spelet som var betydligt bättre än andradagen då scoren enligt Stenson kunnat vara värre än de tre över som stod i kortet.

Men det kostar på Stenson nyopererade knä. Belastningen har varit lite för tuff lite för tidigt och svensken berättar för Svensk Golf att han kommer att avstå nästa veckas tävling i Qatar.

– Foten lite trött, knät lite svullet och jag tar nästa vecka ledigt för vila och rehab inför Desert Classic.

I den absolut bästa av världar och med hundraprocentigt flyt med rehab så hade Stenson hoppats på att kunna spela alla tre tävlingarna i öknen men nu blir det två. Och efter det ska han förhoppningsvis vara fullt fit for fight igen.

– Det var alltid mycket att begära att komma rakt från operationen och spela tre veckor på raken, säger Stenson.

Nu är han med sina nio under par i allra högsta grad med i segerstriden inför en lång söndag. Han ska spela 26 hål med halvsargad kropp och det vore en fantastisk bedrift om han orkade.

I ledningen halvvägs in i tredje ronden finns fem spelare, bland andra nordirländaren Rory McIlroy och amerikanen Rickie Fowler. Världsettan Jordan Spieth spelade också upp sig och är med sina sju under par bara tre från ledningen.

Glädjande nog ur svensk synvinkel är också Peter Hanson med i täten. Han var två under par efter tio hål tredje ronden och åtta under totalt. Han har imponerat stort och kroppen känns fräschare än på länge.

– Jag har kunnat träna bra de senaste sex veckorna och allt går åt rätt håll, sa han efter första ronden.

Ställningen

 

Stenson tvingas till operation


KRÖNIKA: Därför är Stensons start sensationell


”Ingen kan upprepa Stensons prestation”


Stjärnfallet


Text: Martin Strömberg • 2016-01-23
ArtiklarEuropean TourHenrik StensonTournytt
Scroll to Top