5de480d6bde25

Spieth: ”Ryder Cup är mitt stora mål”

Glöm major-tävlingarna. Glöm OS. Det stora målet i år för världsettan Jordan Spieth är att vinna Ryder Cup.

Text: Michael Åhman • 2016-01-21 Uppdaterad 2016-01-21
Spieth: ”Ryder Cup är mitt stora mål”

 Jordan Spieth ägnade presskonferensen inför Abu Dhabi Golf Championship åt att prata – om Ryder Cup.

– Vi är trötta på snacket om vilka förändringar som måste göras. Vi är trötta på att höra om det förflutna. Vi är redo att tro på ett yngre, hungrigare lag.

Spieth: ”Ryder Cup är mitt stora mål”
Kaptenen Paul McGinley (t h) jublar tillsammans med Rory McIlroy och laget sedan Europa försvarat Ryder Cup 2014. FOTO: Ian MacNicol/Getty Images.

Europa har vunnit åtta av de tio senaste drabbningarna om Ryder Cup. I september är det dags för Europa att återigen försöka försvara bucklan. Senast blev det klara 16,5-11,5 på skotska Gleneagles.

Sedan dess har amerikanerna – som var högljutt missnöjda med Tom Watson som kapten – kallat in Davis Love III för en andra omgång som kapten. De har också skapat en ”insatsstyrka” för att reda ut var det egna laget gått vilse. Många menade att Watson var i otakt med beslut, taktik och ledarskap – allra helst i jämförelse med Europas dynamiske kapten Paul McGinley.

– När vi kommer dit i år ska vi se det som en nystart. Vi åker dit med tanken att det är den första Ryder Cup, ett oskrivet blad. Då kan vi starta en ny trend, sa Spieth till världspressen.

Genom att nämna uppstickare som Brooks Koepka, Justin Thomas och Patrick Reed förespår Spieth ett yngre USA-lag med ”mindre ärrvävnad” och glöd efter att just dessa haft stora lagframgångar som juniorer och amatörer.

– Vi kommer att lyssna på vår kapten. Vi kommer att lyssna på våra assisterande kaptener, och de kommer att lyssna på oss, säger Spieth och lägger till att Ryder Cup är ett ”stort mål” och ”sannolikt på toppen av listan för 2016”, säger Jordan Spieth inledde Abu Dhabi Golf Championship med en 68-rond (-4). 

 

Spieth vill ha revansch på Hazeltine i höst.

Senast slutade matchen så här:

 

 

Se Stenson i den stjärnfyllda duellen


"En gång som kapten räcker"


Text: Michael Åhman • 2016-01-21
ArtiklarJordan SpiethRyder Cup
Rulla till toppen