Deutsche Bank Championship – Final Round

Artiklar

Stenson: ”Stört mig lite mer”

Henrik Stenson kommer till start i Qatar Masters för 16:e året i rad. I en radiointervju berättar han om sin rehabilitering.

Text: CM Hellsten • 2016-01-11

Efter sin sista tävling förra året återvände Henrik Stenson hem till Orlando för att genomgå sin planerade knäoperation.

Direkt efter det medicinska ingreppet fick Svensk Golf en intervju med den svenske världsstjärnan.

Henrik Stenson sa då att han hoppades kunna vara tillbaka 21 januari när Abu Dhabi Golf Championship avgörs.

Det är fortfarande målet men nu har han bekräftat sin medverkan även i Qatar Masters som avgörs veckan efter.

Det blir 16:e året i rad som han spelar tävlingen.

– Det har gått 10 år sedan jag vann Qatar Masters men det känns inte som att det var så länge sedan. Jag har varit nära att vinna där fler gånger och har många fina minnen, säger Stenson till Europeantour.com.

Spelplatsen är Doha Golf Club.

– Det är en bana som jag känner att jag kan spela bra på så jag ser verkligen fram emot att återvända dit. Jag var i bra form före operationen och jag hoppas komma tillbaka till den nivån så snabbt som möjligt samtidigt som jag tar hand om mitt knä, säger Stenson till Europeantour.com.

Stenson: ”Stört mig lite mer”

Förra veckan var Henrik Stenson gäst hos Matt Adams i “Fairways of Life”. Det är en show på amerikansk satellitradio och som Golf Channel sänder en feed från studion.

Där berättade Stenson bland annat att han på Trettondedag jul (6 januari) hade börjat slå bollar igen.

– Förhoppningsvis blir jag helt återhämtad men det har varit lite knepigare den här gången. Jag opererade mitt vänstra knä 2011 och jag känner att det här ingreppet har stört mig lite mer. Jag har kört mer rehab och behöver nog ytterligare en eller två veckor innan jag kan tävla, säger Henrik Stenson till Fairways of life.

 

Här kan du se Henrik Stensons medverkan i “Fairways of Life”: 


Text: CM Hellsten • 2016-01-11
ArtiklarHenrik Stenson
Scroll to Top