The BMW SA Open – Day One

Artiklar

Magsjuk Edberg: ”Har sprungit på toa 20 gånger om dagen”

Trots sviter efter en magsjuka kämpade Pelle Edberg runt en 71:a på svårscorade Glendower GC. Nu hoppas han att krafterna återvänder till andra ronden.

Text: Martin Strömberg • 2016-01-07 Uppdaterad 2016-01-07

Pelle Edbergs förberedelser inför årspremiären i Sydafrika har varit minst sagt kaotiska. En envis magsjuka har gett smålänningen stora bekymmer och ända sedan nyårsdagen har magen varit i uppror.

– Fram till idag har jag väl sprungit på toa mellan 20 och 40 gånger om dagen så att jag är lite trött är ett understatement.

Med det i åtanke är Edbergs första rond på 71 slag ett mindre mirakel och att han avslutade med två birdies sista tre ännu starkare i fukten och hettan.

– Känner att jag inte har någon energi alls i kroppen o blir trött sjukt snabbt, bara genom att gå. Ingen kul känsla, berättar Edberg för Svensk Golf.

Och den långa flygresan till Sydafrika var inte avslappnad och skön om man säger så.

– Flyget var alltså ingen höjdare. Vare sig för mig eller de andra resenärerna, berättar Edberg.
Mattheten och kraftlösheten gjorde att normalt sett långtslående Edberg tappade mycket längd och fick lita till precision, närspel och hederlig småländsk envishet.

– Slog inte långt idag så det var svårt i början.

Efter att ha varit två över par redan efter fem hål gick Edberg tre under par sista 13 och delar preliminärt 33:e plats efter ett varv som bröts – med några bollar kvar på banan – på grund av åska i området.
Bäste svensk efter första dagen är Johan Carlsson på delad 20:e plats efter en 70-rond.

Jens Fahrbring är delad 82:a efter 74 slag tillsammans med Björn Åkesson medan Marcus Kinhult fick nöja sig med 76 skott i sin debutrond som proffs.

Avspänd Edberg tvåa


Christy O´Connor Jr är död


Edberg fast i Jönköping


Golf på TV 2016: Allt du behöver veta


Text: Martin Strömberg • 2016-01-07
ArtiklarPelle EdbergTournytt
Scroll to Top