5de482a40c8ce

Artiklar

Prins Daniel blir hedersmedlem i PGA Sweden National

"Det är naturligtvis en ära för klubben"

Text: Michael Åhman • 2015-12-29 Uppdaterad 2015-12-29

Nu blir det även kunglig glans över golfanläggningen PGA Sweden National i Bara, utanför Malmö. Klubbens senaste hedersmedlem är nämligen den hängivne golfaren Prins Daniel.

Prins Daniel blir hedersmedlem i PGA Sweden National
Prins Daniel, här med prinsessan Estelle, är en hängiven golfare. FOTO: CC BY-SA 4.0

– Det är naturligtvis en ära för klubben att Prins Daniel accepterat att bli hedersmedlem, säger Ove Sellberg, vd i PGA National.

Banan har arrangerat Nordea Masters de två senaste åren och prinsen spelade Pro-Am-tävlingen förra sommaren på Lakes Course. Han är en duktig golfare med 4,0 i handicap.

– Tyvärr hinner han inte spela så ofta som han önskar. Man Prins Daniel tycker det är väldigt hedrande att bli tillfrågad om att bli hedersmedlem, inte minst i PGA National, säger prinsens informationssekreterare Ulrika Näsholm, och berättar att prinsen är hedersmedlem i ytterligare några klubbar.

Prins Daniel, hertigen av Västergötland, har ett gediget idrottsintresse. Han har bland annat arbetat som idrottspedagog och personlig tränare. Numera tar representationsplikterna för kungahuset mycket av hans tid i anspråk.

Förutom Prins Daniel har PGA Sweden National ytterligare tre hedersmedlemmar. Vår storstjärna Henrik Stenson valdes in 2013 efter att ha vunnit penningligan både i USA och Europa. Golfdrottningen Annika Sörenstam valdes in efter att ha invigt anläggningen 2009. Den tredje är Peter Hanson som invigde Lakes Course 2010.

 

Kolla in vår intervju med Prins Daniel efter Pro-Am-rundan på Bro Hof 2013.

​Golfkungen Stenson spelar med Prins Daniel


Prins Daniel med när golfklassiker återuppstår


Prinsen möter svenske världsfyran


Text: Michael Åhman • 2015-12-29
ArtiklarBanorPGA of Sweden NationalSkåne
Scroll to Top