5de48290d0c3a

Här är årets mest populära artiklar

Missade du något? Här är de artiklar och nyheter på svenskgolf.se/wp som lästs, gillats och delats mest!

Text: Michael Åhman • 2015-12-29 Uppdaterad 2015-12-29

I höst köptes tidningen SvenskGolf av Egmont Publishing. I början av september startade vi den nya sajten svenskgolf.se/wp, som alltså inte längre har någon redaktionell koppling till golfförbundet.

Sedan dess har vi producerat artiklar som lästs, gillats, kommenterats och delats. Här får du chansen att läsa några av de mest populära under hösten. En intressant reflektion: Det är inte samma artiklar som är mest lästa som samtidigt är mest gillade/delade/kommenterade i sociala medier.

De tio mest lästa artiklarna hösten 2015:

10. Tiger Woods kan inte svinga efter operationen.

Här är årets mest populära artiklar
Klicka på bilden för att läsa.

Den 7 oktober berättade vi att Tiger Woods fortfarande inte kommit igång med någon riktig rehab efter sin operation en knapp månad tidigare. Han kunde helt enkelt inte svinga en golfklubba. Detta tråkiga besked följdes i början av december av en presskonferens där vi fick möte den mest nedstämda Tiger Woods som världen någonsin skådat.

 

9. Tio anledningar till att Sörenstam pensionerade sig.

Här är årets mest populära artiklar
Klicka för att läsa.

Den fantastiska Annika Sörenstam fortsätter att fascinera oss. Och det är inte att undra på att Sveriges bäste golfare genom tiderna väcker stort läsintresse. Den 9 oktober – samma dag som Annika fyllde 45 år – presenterade vi ”Tio anledningar till att Sörenstam pensionerade sig”. Det ville vi läsa.

 

8. ”Min pappa misshandlade mig efter en dålig runda”

Här är årets mest populära artiklar
Klicka för att läsa.

När Jason Day öppnade upp sig för Golf.com och berättade om sin svåra uppväxt i Australien blev det en historia som kändes lika fruktansvärt som dagsaktuell. En historia om den ”föräldrahets” som finns i alla sporter och som i det här fallet tog hemska proportioner. Några veckor senare visade vi filmen ”Never say die” där Jason berättar sitt livs historia. Om du inte sett den redan så ska du absolut klicka på den här länken och göra det nu!

 

7. Rickie Fowler svarar de som hånar hans sving på Instagram

Här är årets mest populära artiklar
Klicka på bilden för att läsa.

Golfproffsen är väldigt aktiva i sociala medier – kanske allra mest på Twitter och Instagram. Det var i den sistnämnda miljön som Rickie Fowler plötsligt blev utsatt för ”näthat” från anonyma användare som inte gillade hans sving. Vad den okände skribenten inte väntade var att Rickie skulle läsa – och att han skulle leverera en rejäl utmaning.

 

6. Den sjukaste enmetersputt du någonsin sett

Här är årets mest populära artiklar
Klicka för att se filmen.

Den här artikeln och filmklippet från i oktober sorterades in under kategorin ”19:e hålet” där vi publicerar lite mer udda alster och roliga alster. Men den kanske borde ha placerats i ”Golfskolan” i stället. Sättet som Greg (vi vet inte hans efternamn) attackerar metersputten på Golf House Club i skotska Fife är ingenting annat än sensationellt. Varför ska man göra det enkelt för sig?

Här fortsätter topplistan över ”Höstens 10 mest lästa artiklar på svenskgolf.se/wp”. Lite längre ner hittar du också topplistan över Facebook-inlägg som lockade till flest ”gilla”, kommentarer och delningar.

5. Här öppnar Dormy sin nya butik

Här är årets mest populära artiklar
Klicka för att läsa.

Vi ska nog erkänna att vi är mer än en aning förvånade att just den här artikeln tagit sig upp på topplistan över ”mest lästa”. Inte för att den är dålig på något sätt, utan mest därför att företagsnyheter inte brukar ge särskilt många klick. Men Örebro-företaget Dormys snabba framväxt engagerar. Det märktes när vi skrev om att de nu är på väg att öppna sin elfte butik – i Arninge utanför Täby.

 

4. Därför ska du aldrig, aldrig ställa golfvagnen uppe på tee

Här är årets mest populära artiklar
Klicka på bilden för att se.

Möjligen en sedelärande historia. Den okände golfaren i filmen får på en vacker, vältajmad träff. Men sedan går det alldeles på tok. Och vi får veta att det inte bara är för att vara snäll mot banan som vi inte drar upp våra golfvagnar på tee. Av läsarnas röster verkar detta dock vara en relativt ovanlig typ av idrottsolycka.

 

3. Bråka inte med äldre män

Här är årets mest populära artiklar
Klicka på bilden för att se.

Den här artikeln lär inte heller få något journalistpris. Det får jag nog erkänna, fast det var jag själv som hittade klippet och skrev texten. De två ungdomarna har tänkt sig att spela ett litet spratt för de två herrarna som precis slagit in sina bollar på green. Dessa två herrar tyckte inte att det här sprattet var det minsta kul. Tvärtom. Filmen tar en vändning som varken du eller jag riktigt väntat oss.

 

2. Klubben trött på förstörelse – hotar med livstids avstängning

Här är årets mest populära artiklar
Klicka för att läsa.

Det här är en på alla sätt och viss trist historia. I mitten av september upptäcktes det på International GC utanför Arlanda att någon slagit upp en torva på en av greenerna. Det var tredje (!) gången i år som banan saboterats. Klubben reagerade stenhårt och meddelade direkt att den skyldige skulle stängas av på livstid från samtliga Top Tee-banor. Vi visste inte då, och vi vet fortfarande inte hur den här sorgliga historien slutade.

 

1. Flyktingförläggning på golfbanan – klubbens existens hotad

Här är årets mest populära artiklar
Klicka på bilden för att läsa.

Den stora flyktingkatastrofen i Syrien och Europa hamnade givetvis också på våra sidor. Det fanns läsare som inte tyckte vi borde skriva om sådana här saker. Men statistiken talar sitt tydliga språk: Ingen annan artikel har under vårt första år med svenskgolf.se/wp haft så många läsare! Banan det handlar om är Hussborg GK utanför Ånge och de norska ägarnas planer på att göra om hela klubbhuset (en herrgård) till flyktingförläggning.

 

Bubblarna

11. TV: Peterson kör en Happy Gilmore

12. ”Det kändes som att jag blev överkörd av ett tåg”

13. Här är Sveriges bästa bana

14. Medlemmarnas årsavgift höjs med 104 000 kronor

15. Stenson tvingas till operation

 

Mest populärt på Facebook

Här är årets mest populära artiklar
Tuggummi-automaten som gjorts om till bollbutik på Glasrikets GK. Årets Facebook-hit.

1. Tuggummi-automaten som räddar golfarna

2. ”När jag gick nerför 18:e fairway visste jag att det var klart”

3. Stenson åt upp East Lake

4. ”En dröm som går i uppfyllelse – jag är helt stum”

5. Bråka inte med äldre män


Text: Michael Åhman • 2015-12-29
Artiklar
Rulla till toppen