Artiklar

TV: Obama sänker chippen – och Trump blir putt

När Barack Obama befinner sig på Hawaii och sänker chippar rasar Donald Trump mot presidentens golfspelande.

Michael Åhman • 2015-12-28

Ni kanske har sett klippet som valsat runt på mediesajter och sociala medier de senaste dagarna:

När Barack Obama gick en fyrboll med några vänner på Mid Pacific Country Club i Kailua under sin julledighet avslutade han ronden på bästa tänkbara sätt: Genom att sänka en chip från drygt tolv meter. (Se klippet nedan).

Men alla är inte lika imponerande av presidentens spelande. Vid ett möte i Grand Rapids, Michigan gick den republikanske kandidaten Donald Trump till attack.

– Jag fick höra att han spelat 250 rundor golf under sina år som president. 250 rundor! Det är mer än killarna på PGA-touren. Han har spelat mer golf i år än Tiger Woods. Vi har inte tid för sådant. Vi måste arbeta, dundrade Trump som själv äger 17 golfbanor runt världen.

Även om siffran 250 skulle stämma så ligger Obama rejält i lä jämfört med Woodrow Wilson, som under sina åtta år i Vita Huset, hann med 1.200 rundor! Vi har tidigare skrivit om presidenter som golfar – och vem som egentligen har varit bäst.

Obama pratar inte ofta om sitt golfspelande. Men mediarapporter brukar säga att presidenten inte är den bästa av golfare, i synnerhet inte i förhållande till den tid han spenderar ute på banorna.

Presidenten drar sig däremot inte för att ”betta” på banan. Tidigare i höst spelade han pengar av NBA-stjärnan (och forne golfstudenten) Stephen Curry och hans pappa, sedan basketstjärnan gjort en trippelbogey på sista hålet.

Senare anklagade han förre New York Yankees-stjärnan (baseball) Derek Jeter för att ha ”fixat” en match. Efter att ha sett hur Jeter klackade bollar åt alla håll på rangen bestämde Obama sig för att ge Jeters lag 30 slag i handikapp. Något han snart skulle ångra.

– Vi blev tvungna att ta en bild när jag räcker över pengar till Derek Jeter efter matchen, säger Obama till Golf.com.

Watch: US President Barack Obama sink a 40-foot chip shot on a golf course in Hawaii in front of the media. #Golf

Posted by ABC Grandstand on Tuesday, December 22, 2015

Alla presidentens män


Dagen då Barack Obama kraschade deras bröllop


Donald Trump får nobben 

Scroll to Top