5de482f3e3489

Artiklar

Här är tredje bagvinnaren – och de rätta svaren

Julkalenderns tredje vecka är över. Ytterligare en Titleist–bag ska delas ut till en lycklig deltagare.

Text: CM Hellsten • 2015-12-21 Uppdaterad 2015-12-21

Det är mycket som är nytt den här hösten, dels sajten svenskgolf.se/wp efter att det redaktionella innehållet lämnade Golf.se, dels leverantören av själva Julkalendern.

Därför saknas vissa tekniska funktioner som funnits tidigare år, bland annat den som visar hur deltagarna har svarat och hur många som fortfarande har alla rätt.

Vi summerar här den tredje veckans alla frågor och rätta svar:

14) Kalix kommun var på väg att köpa bygdens golfanläggning för 14,5 miljoner kronor. Men till slut blev det en privatperson som via sitt bolag tog över banan. Vi uppmärksammade nyheten. På bilden i artikeln finns en rikskänd politiker. Vem?

Sven-Erik Bucht

Peter Eriksson

Mona Sahlin

15) Superamatören Marcus Kinhult lyckades säkra ett av de 25 eftertraktade korten till European Tour under kvalskolans final som spelades över sex ronder. Efter fyra varv drogs en kvalgräns och flera svenska gamla storheter försvann. Hur många ET-segrar har de tillsammans på sitt cv?

11

13

15

 

16) I en klassisk instruktionsfilm från 2012 så levererar Matz Evensson ett fantastiskt tips till tjejer som gör att de kan spara hela 10 (!) slag per varv. Enda redskapet är två bitar silvertejp som han fäster noga på munnen på sin tränarkollega. Vem?

Eddy Eriksson                                                   

Viktor Gustavsson

Henrik Lundqvist

 

17) Det är ju aldrig kul när flyget blir försenat under golfresan. Men det finns ett ställe där det faktiskt skulle vara okej, eller vad sägs om att terminalen har ett 1 100 kvadratmeter stort golfcenter. Vilken amerikansk flygplats är det vi har berättat om?

Minneapolis/St. Paul

Orlando

John F. Kennedy

 

18) I november tog Kristoffer Broberg sin första och Sveriges 100:e seger på European Tour. Han belönades med drygt en miljon euro. 1986 tog Ove Sellberg landets allra första triumf. Hur mycket prispengar fick han?

25 000 pund

30 000 pund

35 000 pund

 

19) Nordea Masters återvänder till Skåne och Barsebäck 2017. Kävlinge kommun gjorde en undersökning för att se hur mycket senaste arrangemanget 2009 genererade i skatteintäkter för kommunen. Hur många miljoner handlade det om?

3

5

7

 

20) Niklas Strömstedt och Steffo Törnquist är goda golfkompisar. Vi följde med när de spelade match. Niklas vann – trots att Steffo spelar dubbelt så mycket golf. Hur många ronder blir det på ett år?

40

60

80

* Här var frågan inte helt tydlig, vi sökte efter Steffos antal ronder (80) men godkänner också Niklas rondantal (40).

Här är tredje bagvinnaren – och de rätta svaren

När det gäller Julkalenderns prisbord tar slutsegraren hem ett järnset Titleist AP1 som kostar 6 499 kronor i Dormys butiker. 

Bland dem som har 24 rätt dras den lycklige vinnaren.

Dessutom finns fyra Titleist–bagar (till ett värde av 1 999 kronor) i potten.

De veckopriserna lottas ut bland dem som har svarat på samtliga frågor och även den som kanske svarat fel någonstans har chansen att vinna en bag.

Golfsverige – vi har ett resultat.

Tredje vinnaren av en Titleist-bag är…

Annika Östberg.   

Stort grattis!

För att öppna dagens lucka – klicka här.

TV: Kolla in Poulters vurpa i skidbacken


Därför ska du aldrig låta Darth Vader gå med i fyrbollen!


TV: Kolla in drivern som det slår lågor om


Kolla in den galna golfreklamen


Text: CM Hellsten • 2015-12-21
Artiklar
Scroll to Top