Paige Spiranac missade kvalgränsen i proffsdebuten. På Golfdigest.com skriver hon nu själv om sina erfarenheter. //Foto: Getty Images

Artiklar

Instagramstjärnan: ”Det lärde jag mig i Dubai”

Hennes storhet på sociala medier gav en biljett till Ladies European Tour. Nu berättar Paige Spiranac vad hon lärde sig under proffsdebuten.

Text: CM Hellsten • 2015-12-16 Uppdaterad 2015-12-16

När Paige Spiranac spelade collegegolf för San Diego State så filmade laget ett par spektakulära trickslag.

Det blev en viral succé.

Den här videon har setts av drygt två miljoner på Youtube:

I våras var Paige Spiranac klar med studierna vid universitetet i Kalifornien.

Hon har efter studenten blivit golfens nya Internetstjärna och 553 585 följer henne på Instagram och på Twitter finns 63 195 följare.

Storheten på sociala medier gjorde att arrangörerna av Dubai Ladies Masters gav ett wild card till den 22–åriga amerikanskan som proffsdebuterade på Ladies European Tour förra veckan.

Hon missade cutten.

Vad har då Internetfenomenet lärt sig av medverkan i tävlingen?

Hon berättar själv om sina erfarenheter i en artikel på Golfdigest.com:

Spiranac skriver bland annat:

“Jag lärde mig att aldrig kolla telefonen precis före starten”

“Det kanske låter löjligt, men jag lärde mig att aldrig kolla telefonen precis före starten. Det finns inget som är viktigare än den stundande ronden, så ett meddelande kan vänta. Golf är tillräckligt svårt så jag ska jobba på att rensa skallen från yttre påverkan när jag väl kommer till banan”.

“Jag är fullt medveten om att min plats i startfältet inte baserades på min spelskicklighet. Jag är en bra golfare – tillräckligt bra för att platsa i San Diego State och mitt mål om att nå LPGA Tour kvarstår. Men jag är inte där än”.

“Kunde jag inte tacka nej till erbjudandet”

“När tävlingens organisatörer ringde i juli och sa att de följde mig på Instagram och att jag kunde vara någon som drog uppmärksamhet så kunde jag inte tacka nej till erbjudandet.”.

“Jag lärde mig att sociala medier även i fortsättningen kommer att ha en enorm påverkan inom golfen. Jag förstod att folk skulle undra varför jag var i Dubai men jag var inte förberedd på vilket intresse det skulle bli kring min medverkan”.

 “Jag har aldrig varit ute efter att bli känd”

“Jag måste bli bättre på att inte ta negativa kommentarer så personligt”.

“Det är nog omöjligt att tro men jag är faktiskt en väldigt blyg person och började posta på Instagram för skojs skull. Jag har aldrig varit ute efter att bli känd. Det bara hände”.

 

I det här tv-reportaget från Golf Digest får du lära känna Paige Spiranac lite bättre: 

Så många fler följare fick fenomenet


Så gick proffsdebuten för Internet–fenomenet


Tre topp–10 räckte inte mot Instagram


Text: CM Hellsten • 2015-12-16
Artiklar
Scroll to Top