Denna artikel är en annons från Sambla.

Hitta rätt golfklubbor för att förbättra ditt spel

Att hitta de bästa klubborna för dig som redan är duktig på golf men vill bli ännu bättre kan kräva mycket eftertanke.

Text: • 2023-07-13 Uppdaterad 2023-07-13

ANNONS. Innehåll från Sambla och inte en artikel från Svensk Golfs redaktion.

Du bör först tänka igenom vilken typ av spelare du är och vilken slags sving du har. Det är viktigt att ha rätt utrustning om du vill bli ännu bättre på golf, så ta tid på dig och gör dina research innan du investerar i nya klubbor och ta hjälp av en proffsig butik för din nästa klubbanpassning. 

Skapa en budget innan du köper dina klubbor 

Sätt en realistisk budget för dina golfklubbor. Det finns klubbor i olika prisklasser, och priset kan variera beroende på varumärke, material och teknik. Ha i åtanke att de mest proffsiga och avancerade klubborna vanligtvis är dyrare. Dock behöver inte högre pris alltid betyda bättre resultat. Det är viktigare att hitta klubbor som passar ditt spel och ger dig förtroende och komfort. Om du tycker att det är nödvändigt att ta ett lån för att köpa klubborna kan du ta hjälp av Sambla som hjälper till med olika typer av lån. Om du behöver få mer pengar över kan du ta hjälp att samla lån vilket sänker dina räntekostnader och lämnar mer pengar över till annat. 

Hur gör man en klubbanpassning? 

Det är viktigt att klubborna är anpassade efter din kroppsmått, svingstil och spelnivå. En klubbanpassning kan göras av en professionell klubbmaker eller genom att besöka en golfbutik med erfaren personal. Genom att anpassa klubborna efter dina behov kan du få bättre kontroll, komfort och konsekvens i ditt spel.

Att välja rätt klubbskaft är av största vikt 

Valet av rätt skaft är avgörande för att optimera din sving. Skaftet bör anpassas efter din svinghastighet och svingstil. Det finns olika flexibilitetsgrader på skaften, från extra styva till extra mjuka. En större svinghastighet kräver vanligtvis ett styvare skaft för att undvika oönskad böjning, medan en lägre svinghastighet kan gynnas av ett mjukare skaft för att generera mer kraft och spinn. Prova gärna olika skaftalternativ för att hitta det som passar dig bäst.

Märken och modeller som är de mest populära 

Det finns många tillverkare och modeller av golfklubbor på marknaden. Var noga med att testa olika märken och modeller för att hitta de klubbor som ger dig bästa känsla och resultat. Professionella golfare tenderar ofta att använda klubbor från etablerade varumärken, men det är viktigt att komma ihåg att vad som fungerar för en spelare kanske inte fungerar lika bra för en annan. Var öppen för att prova olika alternativ och välj det som passar dig bäst. De vanligaste märkena på golfklubbor är Titleist, Callaway, TaylorMade, Ping och Cobra.


Text: • 2023-07-13
ANNONS
Rulla till toppen