Vi ställde frågorna – AI gav oss svaren. Genrebild: Getty Images

STOR INTERVJU

Vi frågade AI om golfens stora och små frågor – här är svaren

AI lät sig intervjuas och ge sin syn på såväl viktiga som oviktiga frågor om golf.

Text: Svensk Golf • 2023-10-23 Uppdaterad 2023-10-23

AI är ett ämne som inte undgår någon under 2023. Men är det inte hög tid att kolla in hur bra vår vän AI är på golf?
Vi ställde den vanliga gratisversionen ”Open AI’s GPT-3.5-baserade modell” mot väggen och lät den gemytliga pratkvarnen mala på. Ibland blev vi tvungna att avbryta för att komma vidare i intervjun där vi blandat viktiga och svåra frågor om golf med lättsamma och inte fullt lika viktiga ämnen.

Vi har hjälpt AI med vissa begrepp och översättningsproblem (vi antar att AI har engelska som förstaspråk) så att det ska bli enklare att läsa. Men vi har inte ändrat varken språk eller innehåll i stor utsträckning eftersom vi vill vara extra tydliga med vad AI kommer fram till.
Vi har dock fått kapa svaren när AI fått feeling och tuggat på okontrollerat och entusiastiskt om ett specifikt ämne.

Vår upplevelse är att det är svårt att komma AI in på skinnet. Trevlig och artig men också återhållsam och ibland ges svar som är retsamt politiskt korrekta och neutrala.

Hur blir jag av med min slice?

ChatGPT: Slice är en vanlig problem i golf som innebär att bollen flyger kraftigt till höger (för högerskyttar) eller till vänster (för vänsterskyttar) istället för att röra sig rakt fram. Här är några tips för att bli av med slice i din golfsving:
Rätt grepp: Kontrollera ditt grepp. Ett för svagt eller för starkt grepp kan orsaka slice. Greppa klubban så att V:et som bildas av tummen och pekfingret på din vänstra hand pekar mot din högra axel (för högerspelare). Din högra hand ska placeras ovanpå den vänstra och dina fingrar ska vara sammansatta.
Rätt uppställning: Se till att din uppställning är korrekt. Din kropp bör vara något lutad framåt från midjan, och dina axlar bör vara parallella med din mållinje.
Håll ögat på bollen: Håll ögat på bollen genom hela din sving. Felaktig blick eller förlorad koncentration kan leda till slice.
Höftrotation: Fokusera på att aktivera dina höfter i svingen. Brist på höftrotation kan orsaka slice. Arbeta med att vrida dina höfter i början av din sving.
Utåtgående svingspår: Se till att din svingbana är utåtgående snarare än inåtgående. En svingbana som kommer utifrån kan orsaka slice. Öva på att hålla klubban på rätt bana under hela svingen.
Rätt klubbval: Använd klubbor som passar din svinghastighet och färdighetsnivå. Ett klubblad med en mer stängd yta kan också hjälpa till att minska slice.
Träning och instruktion: Ta lektioner från en professionell golftränare. De kan observera din sving och ge dig personliga råd för att eliminera slice. Regelbunden träning och repetition är också viktigt.
Svingmedvetenhet: Använd videoupptagning av din sving för att få insikt i vad som orsakar din slice. Det kan hjälpa dig att identifiera problemområden och arbeta på dem.
Mental inställning: Sluta överanalysera din sving och försök att spela med en avslappnad inställning. Stress och spänning kan påverka din sving negativt.
Det kan ta tid och övning att korrigera en slice i din golfsving, så ha tålamod och var beredd att fortsätta arbeta på dina färdigheter. Att ta lektioner och få feedback från en professionell kan vara särskilt värdefullt för att förbättra din svingteknik.

Stort plus för att du verkar ha snappat upp att man får bäst hjälp med slicen av professionella golftränare. Det har vi hört förr. Tror inte vi kommer någon vart med detta så vi går vidare.
Vem är världens bästa golfspelare?

ChatGPT: Världens bästa golfspelare kan variera över tid beroende på vilka mästerskap och turneringar som pågår, och det finns flera golftävlingar som rankar spelare på olika sätt. Historiskt sett har några av de mest framstående golfspelarna inkluderat stora namn som Jack Nicklaus, Arnold Palmer, Tiger Woods, och mer nyligen Rory McIlroy, Dustin Johnson och Brooks Koepka.

I professionell golf rankas spelare ofta enligt Official World Golf Ranking (OWGR), som är en rankinglista som används för att bedöma spelares prestationer över hela världen. Den spelare som toppar OWGR anses ofta vara den bästa golfspelaren i världen, åtminstone enligt den rankingen. Denna ranking kan dock ändras över tid beroende på resultat i olika turneringar. Observera att mitt kunskapsavsnitt går fram till september 2021, så jag kan inte ge dig den senaste informationen om rankningen.

Bland kvinnliga spelare då? 

ChatGPT: När det gäller kvinnliga golfspelare finns det också flera framstående namn inom damgolf. Här är några av de mest framstående kvinnliga golfspelarna genom tiderna:
Annika Sörenstam: Den svenska golflegenden Annika Sörenstam anses vara en av de största kvinnliga golfspelarna genom tiderna. Hon har vunnit otaliga mästerskap, inklusive 10 majortitlar.
Mickey Wright: Mickey Wright är en av de mest framgångsrika kvinnliga golfspelarna någonsin. Hon har 13 majortitlar och har haft en av de mest imponerande segerprocenterna i damgolfens historia.
Kathy Whitworth: Kathy Whitworth har rekordet för flest segrar i damgolfens historie, med 88 segrar på LPGA Tour, inklusive sex majortitlar.
Se Ri Pak: Den sydkoreanska golfspelaren Se Ri Pak var en av de tidiga pionjärerna inom den asiatiska damgolfen och har vunnit flera majortitlar.
Inbee Park: Inbee Park från Sydkorea är en av de mest framgångsrika golfspelarna i den moderna eran av damgolf. Hon har vunnit många majortitlar och har dominerat sporten under olika perioder.

Okej, det räcker… vad gör golfbanearbetare på vintern? (Förlåt till alla banarbetare men vi var nyfikna på svaret från AI)

ChatGPT: Golfbanearbetare har olika uppgifter och ansvar under vintersäsongen när golfbanan är stängd eller har reducerad användning. Här är några av de vanliga sysslor och aktiviteter som golfbanearbetare kan utföra under vintern:
Underhåll av greener: Trots att banan inte används så intensivt på vintern, kräver greener fortfarande vård. Det kan inkludera gräsklippning om vädret tillåter samt applicering av gödsel och bekämpningsmedel för att hålla gräset friskt.
Trädvård: Vintern är en bra tid för att beskära träd och buskar på golfbanan. Detta kan hjälpa till att kontrollera tillväxten och förhindra att träd skuggar delar av banan där solen behövs för gräset.
Underhåll av bunkrar: Bunkrar rengörs och underhålls under vintern för att se till att de är i bra skick när golfsäsongen börjar igen. Det kan innebära att man tar bort löv och skräp samt justerar sandnivån.
Reparation och underhåll av utrustning: Under vintern genomgår golfbanearbetarna ofta reparationer och underhåll av golfbanans maskiner och utrustning, inklusive gräsklippare och bevattningssystem.
Planering och projektarbete: Vintern är också en tid för att planera och genomföra eventuella projekt som kan kräva förbättringar på golfbanan. Det kan vara allt från ombyggnad av tee-boxar till förbättring av vattendräneringssystem.
Utbildning och träning: Golfbanepersonal kan använda vintertiden för att delta i utbildning och träning för att utveckla sina färdigheter och öka sin kunskap om golfbanans underhåll.
Förberedelser för våren: Under vintern förbereder golfbanearbetarna sig för vårsäsongen genom att utföra nödvändigt arbete för att säkerställa att banan är redo för spel när vädret blir varmare. Det kan innefatta att rensa is och snö från banan.

Oj, de verkar ha fullt upp hela året. Hur mycket bekämpningsmedel används vid golfbaneskötsel?

ChatGPT: Mängden bekämpningsmedel som används vid golfbaneskötsel varierar beroende på flera faktorer, inklusive banans geografiska läge, väderförhållanden, banans storlek och specifika skötselbehov.
Det är viktigt att notera att golfbranschen har arbetat för att minska användningen av bekämpningsmedel och att främja hållbar skötsel av golfbanor. Många golfbanor har gått över till mer miljövänliga och hållbara skötselmetoder för att minimera miljöpåverkan och främja biologisk mångfald.

Hur får jag till den perfekta golfronden?

ChatGPT: Att spela en perfekt golfrond är en utmaning, och i golf är det sällan något som kan uppnås konsekvent. Däremot kan du sträva efter att spela din bästa golf genom att fokusera på att göra rätt saker och minimera misstag. Här är några steg som kan hjälpa dig på vägen mot att spela en bra runda:
Förberedelse: Förbered dig mentalt och fysiskt innan rundan. Ha en plan för din runda och visualisera dina slag. Gör uppvärmningsövningar för att vara fysiskt redo.
Fokusera på grunderna: Arbeta med din grundläggande svingteknik och puttning. En konsekvent sving och bra puttning är avgörande.
Klubbanpassning: Säkerställ att dina klubbor är anpassade till din sving. En professionell anpassning kan hjälpa dig att få ut mesta möjliga av dina klubbor.
Spelstrategi: Utveckla en strategi för varje hål. Tänk på dina styrkor och svagheter och spel med dem i åtanke. Var inte alltför aggressiv om det inte är nödvändigt.
Mental träning: Träna din mentala tuffhet. Försök att vara lugn och koncentrerad oavsett hur spelet går. Hantera stress och frustration på ett effektivt sätt.
Kontinuerlig inlärning: Lär dig av varje runda. Reflektera över vad som gick bra och vad som kan förbättras. Använd denna insikt för att träna och förbättra dig själv.
Tränings- och övningsschema: Träna regelbundet för att förbättra din svingteknik och puttning. En professionell instruktör kan vara till stor hjälp.
Planera för varierande förhållanden: Tänk på att golfbanan och vädret kan ändra sig från dag till dag. Anpassa din strategi och klubbor efter förhållandena.
Ha realistiska förväntningar: Trots att du strävar efter en perfekt runda, var realistisk och förstå att golf är en utmanande sport. Förvänta dig inte att varje runda kommer att vara felfri.
Ha roligt: Kom ihåg att golf är en sport som är till för att njutas av. Ha roligt oavsett resultatet och se varje runda som en möjlighet att förbättra och lära dig.
Ingen kan garantera en perfekt golfrond varje gång, men genom att följa dessa principer kan du öka dina chanser att spela din bästa golf. Det viktigaste är att njuta av spelet och ha tålamod när du arbetar på din utveckling som golfare.

Varför visar de bara vissa spelare i TV under golftävlingar?

ChatGPT: När golftävlingar sänds på TV är det vanligt att endast vissa spelare visas i TV-sändningarna, och detta beror på flera faktorer:
Spelare i täten: TV-sändningar fokuserar vanligtvis på spelare som är i täten av tävlingen eftersom de är de som är mest sannolika att vinna och därmed de mest intressanta att titta på.
Toppnamn: TV-sändningar tenderar att visa de mest kända och populära golfspelarna eftersom det finns ett stort intresse för dem från tittarna. Detta inkluderar ofta stjärnor som Tiger Woods, Rory McIlroy, och Phil Mickelson.
Dramatik: Om det inträffar dramatiska händelser under tävlingen, som avgörande puttar, eagles, eller svåra situationer, kommer TV-sändningar att fokusera på dessa ögonblick, oavsett vilka spelare som är inblandade. Dramatiska ögonblick är ofta höjdpunkter i sändningen.
Historiska prestationer: Om en spelare är på väg att uppnå en historisk prestation, som att vinna en major-tävling eller slå ett rekord, kommer sändningen att fokusera på den spelaren och ögonblicket.
Publikens intresse: TV-sändningar tar också hänsyn till tittarnas intresse och popularitet. Om en viss spelare har en stark lokal koppling till platsen där tävlingen äger rum eller om de har en stor och engagerad fanbas, kan de få extra uppmärksamhet.
Tekniska och tidsbegränsningar: TV-produktioner har tekniska och tidsmässiga begränsningar, och det är omöjligt att visa varje spelare på varje hål samtidigt. Därför måste producenterna göra val om vilka ögonblick och spelare de ska fokusera på.
Det är viktigt att komma ihåg att de spelare som inte visas i TV-sändningen fortfarande är en viktig del av tävlingen, och de kämpar för sina resultat. Dessutom kan många av dessa spelare vara framstående och duktiga golfare som är värda att följa, även om de inte visas i varje sändning.

Vad är egentligen bäst – draw eller fade?

ChatGPT: I golf är både draw och fade användbara skottberoenden på situationen och ditt eget spel. Båda har sina fördelar och används av professionella golfare beroende på banans utmaningar och de specifika situationerna de står inför. Nedan beskrivs skillnaderna mellan draw och fade samt deras användningsområden:

En draw är en bollbana som böjer sig från höger till vänster (för högerspelare) eller från vänster till höger (för vänsterspelare). Detta innebär att bollen startar något till höger om målet (för högerspelare) och böjer sig till vänster.
Draw är användbart när du behöver maximera avståndet eftersom bollen ofta har en längre rull efter landningen. Den är också användbar för att undvika hinder på banan, som vatten eller bunkrar.
Många professionella golfare använder draw som sitt standardskott eftersom det ger extra längd och kontroll.

En fade är en bollbana som böjer sig från vänster till höger (för högerspelare) eller från höger till vänster (för vänsterspelare). Bollen startar något till vänster om målet (för högerspelare) och böjer sig till höger.
Fade är användbart när du vill få bollen att landa mjukt och stanna nära målet. Det är också användbart på hål med smala fairways eller när du vill undvika att rulla bollen för långt.
Vissa professionella golfare använder fade som sitt standardskott eftersom det ger ökad kontroll över var bollen landar.

Sammanfattningsvis finns det ingen absolut ”bästa” bollbana inom golf. Det beror på situationen och ditt eget spel. Att kunna spela både draw och fade är en värdefull färdighet som ger dig mångsidighet på golfbanan och möjlighet att hantera olika utmaningar. Det bästa för dig är att träna och behärska båda skotten så att du kan anpassa dig efter varje situation.

Vilken är världens bästa golfbana?

ChatGPT: Det är svårt att fastställa en enda ”bästa” golfbana i världen eftersom bedömningen av en golfbana är subjektiv och kan variera beroende på olika faktorer, inklusive spelarens skicklighet, personlig preferens och vad de söker i en golfupplevelse. Dessutom finns det många prestigefyllda golfbanor runt om i världen som anses vara bland de bästa. Några av de mest kända golfbanorna i världen inkluderar:

Augusta National Golf Club (USA): Hem för Masters Tournament och känt för sin skönhet och den legendariska Amen Corner. Augusta National anses ofta vara en av de finaste golfbanorna i världen.
St. Andrews Links (Skottland): The Old Course på St. Andrews är den äldsta golfbanan i världen och en plats med en lång golfhistoria. Många anser att det är den mest historiska golfbanan i världen.
Pebble Beach Golf Links (USA): Belägen vid Kaliforniens kust och känd för sina dramatiska vyer och utmanande layout. Pebble Beach har varit värd för flera stora mästerskap.
Royal County Down Golf Club (Nordirland): En vacker bana med kuperad terräng och omgiven av naturskön skönhet. Den rankas ofta som en av de bästa i Storbritannien.
Cypress Point Club (USA): Ligger vid Kaliforniens kust och anses vara en av de mest pittoreska och svåraste golfbanorna i världen.
Pinehurst No. 2 (USA): En klassisk bana med sandiga fairways och stora, snabba greener. Den har varit värd för flera US Open-tävlingar.
Royal Melbourne Golf Club (Australien): Känd för sin böljande terräng och de olika utmaningar som den erbjuder.
Carnoustie Golf Links (Skottland): Känd för sin svårighetsgrad och har varit värd för flera The Open Championship-tävlingar.

Vilken golfbana som anses vara den bästa kan variera beroende på vem du frågar, men alla de ovan nämnda banorna har särskilda drag som gör dem speciella. Det bästa sättet att bedöma en bana är att spela den och se om den passar din spelstil och preferenser.

Okej, vi går vidare. Borde män spela från röd tee?

ChatGPT: Valet av tee (utslagsplats) beror på spelarens individuella förmåga och längd av sitt golfslag, inte på kön. I golf finns det vanligtvis flera tee-platser att välja mellan, inklusive röda, vita, blå eller svarta tees, och spelare kan välja tee som bäst passar deras färdigheter och förmågor.
Välj tee som är lämpligt för din förmåga och längd är viktigt för att göra spelet både roligt och utmanande.
Det är viktigt att varje spelare väljer tee som gör att de kan njuta av spelet och utmana sina färdigheter på ett sätt som är lämpligt för dem. Det handlar inte om kön, utan om individuell förmåga och komfort. Spela från rätt tee kan hjälpa till att förbättra din golfupplevelse och göra spelet mer givande.

Varför är det fler män än kvinnor som spelar golf?

ChatGPT: Det är flera faktorer som kan bidra till att det finns fler män än kvinnor som spelar golf. Här är några av de vanligaste faktorerna:
Historiskt perspektiv: Golf har en lång historia, och traditionellt har det varit en sport som har varit mer populär bland män. Många golfklubbar och banor hade tidigare restriktioner som begränsade kvinnors tillgång till banan, men dessa restriktioner har minskat avsevärt under de senaste årtiondena.
Sociala normer: Sociala och kulturella normer har historiskt påverkat vilka idrotter och fritidsaktiviteter som anses vara lämpliga för män och kvinnor. Golf har ibland uppfattats som en sport som är mer inriktad på män, även om detta perspektiv håller på att förändras.
Tids- och tidskrav: Golf kan vara tidskrävande, särskilt om du spelar en full 18-hålsrunda. Många kvinnor har haft och har fortfarande större ansvar för hushåll och familj, vilket kan göra det svårare att avsätta tid för golf.
Kulturell marknadsföring: Golf har ibland marknadsförts på ett sätt som riktar sig främst till män. Detta kan skapa en uppfattning om att golf inte är en sport som är lika relevant eller tillgänglig för kvinnor.
Fördomar och stereotyper: Fördomar och stereotyper om kvinnors prestationer inom golf kan ha påverkat uppfattningen om att det inte är en sport för kvinnor.

Det är dock viktigt att notera att detta är en generell trend, och det finns många kvinnor som är passionerade golfspelare och som är framgångsrika inom sporten. Dessutom har det skett en förändring i golfkulturen för att göra sporten mer inkluderande och tillgänglig för kvinnor. Många golfklubbar och organisationer arbetar aktivt för att öka kvinnors deltagande inom golfen och skapa en mer jämställd golfmiljö. Det har också skapats fler möjligheter för tjejer och kvinnor att börja spela golf i unga år, vilket förhoppningsvis kommer att leda till en ökad andel kvinnliga golfspelare i framtiden.

Hur får vi fler att börja spela golf?

ChatGPT: För att locka fler människor till att börja spela golf, inklusive kvinnor och ungdomar, är det viktigt att golfklubbar och organisationer arbetar med att göra sporten mer inkluderande och tillgänglig. Här är några strategier som kan bidra till att öka antalet nya golfspelare:
Sänka tröskeln: Minska de ekonomiska och tidsmässiga hindren för att spela golf. Erbjud rabatterade priser, särskilda medlemskap för ungdomar och nybörjare, och flexibla tider för golfspel.
Utbilda och främja golf: Erbjud introduktionskurser och golflektioner för nybörjare, särskilt unga och kvinnor. Skapa utbildningsprogram som uppmuntrar nykomlingar att lära sig grunderna i spelet.
Inkludera kvinnor och unga: Skapa en välkomnande atmosfär för kvinnor och unga genom att erbjuda damspel och juniorprogram. Använd kvinnliga och unga golfare som ambassadörer och förebilder.
Familjevänliga anläggningar: Skapa familjevänliga golfanläggningar där hela familjen kan spela och umgås. Erbjud aktiviteter och evenemang som lockar familjer.
Utveckla skolornas golfprogram: Samarbeta med skolor och ungdomsorganisationer för att introducera golf i utbildningsprogrammet och erbjuda möjligheter för unga att spela golf.
Mångfald och inkludering: Arbeta med att skapa en inkluderande kultur inom golfen som välkomnar människor oavsett kön, ålder, etnicitet eller fysisk förmåga.
Förbättra kommunikationen: Använd digital marknadsföring och sociala medier för att nå en bredare publik och kommunicera om de fördelar och glädje som golf kan erbjuda.
Skapa sociala evenemang: Arrangera sociala golfspel och evenemang som inte är alltför konkurrensinriktade för att uppmuntra nykomlingar att uppleva golf som en social och rolig aktivitet.
Förbättra faciliteterna: Se till att golfbanorna är i god skick och erbjuder en positiv upplevelse för golfspelare på alla nivåer.
Samarbete: Samarbeta med organisationer och initiativ som främjar golf och dess fördelar för hälsa, motion och social samvaro.

Genom att arbeta aktivt för att göra golf mer inkluderande och tillgänglig, samt genom att erbjuda utbildning och stöd för nybörjare, kan golfklubbar och organisationer locka fler människor till att upptäcka glädjen med golf. Det är också viktigt att belysa de positiva aspekterna av golf, inklusive motion, utomhusvistelse och socialt samspel, för att visa att golf kan vara en givande och rolig aktivitet för alla.

Hur lång tid bör en golfrond över 18 hål ta för fyra spelare?

ChatGPT: En golfrond över 18 hål bör ta cirka 4-4,5 timmar för fyra spelare, eller omkring 15 minuter per hål. Detta är en allmän riktlinje för vad som anses vara en acceptabel takt för en golfrond, och det är viktigt att golfspelare strävar efter att hålla sig till detta tidsschema för att undvika långsamt spel och främja en positiv golfupplevelse för alla.

Flera faktorer kan påverka tiden det tar att slutföra en golfrond, inklusive:
Erfarenhet: Erfarna golfare tenderar att spela snabbare eftersom de har en bättre uppfattning om vad som behöver göras på varje hål.
Antal spelare: En mindre grupp, som en tvåboll eller en treboll, kan spela snabbare än en större grupp.
Svårighetsgrad på banan: Svåra banor med många hinder och långa avstånd kan ta längre tid att spela än enklare banor.
Följa regler och etikett: Att följa golfens regler och etikett, som att vara redo att slå när det är ens tur och att inte dröja över slagen, hjälper till att hålla tempot uppe.
Leta boll-tider: Om en boll går förlorad och det tar tid att hitta den, kan det förlänga rundan. Det är viktigt att begränsa söktiden och fortsätta med en ny boll om bollen inte hittas snabbt.
Greenens skick: Om greenen är i dåligt skick och det är svårt att putta kan det ta längre tid att slutföra ett hål.
Sociala faktorer: Att socialisera och ta pauser mellan hålen kan också påverka tiden det tar att spela en rond.

Av vem, var och när uppfanns spelet golf?

ChatGPT: Golf är en gammal sport med oklar exakt upphov. Det har utvecklats under årens lopp från liknande aktiviteter som spelades under olika tidsperioder och i olika kulturer. Men det finns flera teorier och historiska inslag som ger en inblick i spelets ursprung:
Skottland: Golf har en stark koppling till Skottland, och det är där de tidigaste skriftliga bevisen om spelet finns. Spel som liknade golf har troligtvis spelats i Skottland sedan medeltiden.
Medeltida Europa: Det finns bevis som tyder på att olika former av spel med klubbor och bollar har spelats i Europa under medeltiden. Dessa spel kan ha influerat golfens utveckling.
Äldre kulturer: Vissa historiker tror att golf kan ha sina rötter i äldre kulturer som de romerska, kinesiska eller persiska kulturer, där spel som involverade klubbor och bollar var kända.

Den första skriftliga referensen till golf kommer från en kunglig skotsk förordning från 1457 som förbjöd ”gowf” (golf) eftersom det ansågs avleda uppmärksamheten från militär träning. Det tidigaste kända golflänet, St. Andrews Links i Skottland, har en dokumenterad historia som sträcker sig tillbaka till 1500-talet.

Så även om det inte finns någon enskild person eller plats som kan pekas ut som uppfinnaren av golf, är Skottland platsen där sporten har sina tidigaste dokumenterade spår, och den har utvecklats därifrån till den moderna sporten vi känner idag.

Tack för pratstunden. Är det okej att vi publicerar dina svar?

ChatGPT: Ja, du är välkommen att publicera svaren jag tillhandahåller på nätet, förutsatt att du anger att svaren genererats av OpenAI’s GPT-3.5-baserade modell och att de är för information eller underhållning. Det är viktigt att ge rätt tillskrivning eftersom svaren jag ger är genererade av en AI, och det är bra att tydligt informera dina läsare om källan.

Förutom detta bör du också vara medveten om att informationen jag ger är baserad på kunskapen jag har fram till mitt senaste uppdateringsdatum i september 2021. Jag har ingen tillgång till aktuell information, så det är viktigt att dubbelkolla fakta och använda mina svar som riktlinjer snarare än som absoluta sanningar, särskilt när det gäller ämnen som kan vara tidskänsliga eller föränderliga.


Text: Svensk Golf • 2023-10-23
19:e hålet19:e håletAIGolfsverigeGolfvärlden
Rulla till toppen