J.B. Holmes, även känd som Jonathan Bradley och John Bradley. Arkivbild: Getty Images

Dålig stämning

Tourstjärnan vann klubbtävling under ”annat” namn – blev till slut igenkänd

Upprörda känslor när PGA Tour-vinnaren dök upp under täckmantel på scrambletävling.

Text: Olof Åsgård • 2023-06-01 Uppdaterad 2023-06-01

J.B. Holmes har vunnit fem gånger på PGA Tour och har spelat in drygt 25 miljoner dollar i karriären. Senaste åren har han dock dragits med skador och har inte direkt fått spelet att lyfta under nuvarande säsong, där kvalgränsen klarats i två av åtta tävlingar.

Förra veckan spelades en scrambletävling på Franklin Bridge Golf Course i Tennessee. Sex spelare i varje lag, där fyra spelare måste vara medlemmar i klubben och laget får bara ha två plushandicappare. 22 lag var med i tävlingen, i ett av lagen var Jonathan Bradley (JB) anmäld. Efter första dagens spel ledde Bradleys lag men ingen förutom lagkamraterna visste ännu så länge att Bradley egentligen var PGA Tour-spelaren J.B. Holmes. 

Det var först på tredje hålet under andra dagen som klubbens ägare tyckte sig känna igen Holmes sving. När det stod klart att det var Holmes så bestämdes det att hans lag inte längre fick spela om prispengarna i tävlingen – som var runt 21 000 dollar för första plats. Men laget fick fortsätta tävla om trofén. Ryktet spreds runt bland lagen att Holmes var på plats och när alla kom in såg de att hans lag var struket från pengatävlingen men presenterades som vinnare ändå. Holmes hade då lämnat anläggningen och hans lagkamrater tog trofén utan tacktal och lämnade snabbt under höga burop. Stämningen ska ha varit allt annat än trevlig under prisutdelningen, rapporterar mondayq.com. 
– Saken är den att de inte bröt mot några regler genom att ha ett proffs i laget. Vad de gjorde var att de ljög för sina klubbkamrater och fuskade genom anmäla Holmes under ett annat namn, sa en av medlemmarna till mondayq.com.

Holmes hävdar dock att han spelade under sitt riktiga namn och twittrade detta i tisdags:


Text: Olof Åsgård • 2023-06-01
19:e hålet19:e håletJ.B. Holmes
Scroll to Top